Zimski sportovi

Video: Moore u zadnjim minutama za pobjedu Rangersa i vodstvo u finalu Istoka

Željka Jurkas • nedjelja, 17.05.2015.
Video: Moore u zadnjim minutama za pobjedu Rangersa i vodstvo u finalu Istoka

Nakon dva dana predaha NHL je nastavio s pretposljednjim krugom doigravanja. U subotnjoj matineji u finalu Istoka New York Rangersi ugostili su Tampu...

New York Rangers – Tampa Bay Lightning 2:1 [1-0]

(1-0 Stepan; 1-1 PPG Palat, 2-1 Moore)

Rangersi su se specijalizirali za pobjede s golom razlike ovo doigravanje. Prvi susret s Lightningom u Madison Square Gardenu bio je uvod u zanimljivu seriju u kojoj će osim vratara prevagu nositi detalji. Tako su jučer Henrik Lundqvist i Ben Bishop upisali nekoliko velikih obrana, a pobjednički gol postignut je iz odbijanja u gužvi pred vratima Bolsa.

“Imali smo svojih prilika. Ono na kraju je malo sretniji gol, ali to se događa kada bacaš pak prema mreži. Kako je utakmica prolazila, bili smo sve bolji. Nismo startali kako smo htjeli, a nadam se da smo sad malo iskusili tu igru i da ćemo bolje moći očekivati drugu“, komentirao je nakon poraza kapetan Lightninga Steven Stamkos. Njegova momčad je uhvaćena blago nespremna u prvoj trećini u koju su domaćini Madison Square Gardena ušli s izrazitim elanom i željom.

Gosti su se probudili i počeli stvarati bolje prilike u drugoj trećini, no Lundqvist je bio na mjestu i nakon intenzivnog nadigravanja Rangersi su 13 sekundi prije isteka vremena postigli vodeći gol. Ryan McDonagh pucao je prema mreži, Chris Kreider izborio pak nakon obrane Bishopa, a Derek Stepan uhvatio drugo odbijanje i pospremio ga u mrežu.

Šok u zadnjim sekundama nakon jako dobre druge trećine gosti su iskoristili kao dodatni impuls u trećoj te su iskoristili prvu situaciju s igračem više u posljednjih 20 minuta (imali su ih tri, a ukupno četiri). Tyler Johnson i Ondrej Palat iskoristili su uigranost, a udarcem koji se ne brani, iznad lijevog ramena i uz okvir, Palat je prošao Lundqvista.

Pobjeda za Rangerse stigla je u još jednom pritisku domaćina na samom kraju susreta. Kevin Hayes odradio je ogroman dio posla kontroliravši pak i spriječivši Ryana Callahana (koji je uz ponedjeljak bio podvrgnut operaciji slijepog crijeva) da dođe do njega. Proveo ga je skroz oko mreže te nakon okreta poslao prema samog gol liniji gdje je pravovremeno naletio Dominic Moore od koga se pak odbija pored Bishopa i u mrežu.

“Nekoliko izlazaka na led ranije došao sam do mreže i pak mi se odbio od palice. Pokušao sam se samo držati onoga što znam da moram napraviti i nadati se sretnom i dobrom odbijanju. Za mene ove utakmice puno znače i zahvalan sam na prilici da mogu izaći na led i uživati. Puno smo radili kao momčad da dođemo do ove situacije i sada samo moramo nastaviti s dobrim igrama“, rekao je na kraju strijelac pobjedničkog gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!