Ostali sportovi

Lovre Brečić tijesno poražen od odličnog Meksikanca, Iranka bolja od Martine Zubčić

Sportnet • nedjelja, 17.05.2015.
Lovre Brečić tijesno poražen od odličnog Meksikanca, Iranka bolja od Martine Zubčić

Član splitskog Marjana, Lovre Brečić ostao je za dlaku bez medalje na Svjetskom prvenstvu u ruskom Čeljabinsku dok je Martina Zubčić poražena u prvom kolu...

Nakon fantastične tri borbe i tri pobjede s ukupnom razlikom poena 41:6 Lovre Brečić je u borbi za medalju kategorije do 63 kilograma imao za protivnika borca iz Meksika, trećeplasiranog na svjetskim rang ljestvicama. U neizvjesnom i dramatičnom meču Brečić je ostao kratak za samo dva boda 7:9 te se na koncu mora zadovoljiti petim mjestom na svijetu.

Lovre je u prvom kolu pobijedio prekidom 14:1 Placida Bagaboa iz Ruande, a drugim uzastopnim prekidom 16:3 svladao je Srbina Nikolu Vučkovića. U osmini finala Egipćanin Mohamed Asal se uspio spasiti prekida, ali ne i poraza i Lovre je u borbu za medalju otišao pobjedom 11:2. Meksikanac Saul Gutierrez slavio je u četvrtfinalu s već spomenutih 9:7.

Martina Zubčić iz Dubrave poražena je u prvom kolu kategorije do 57 kilograma na zlatni bod od mlade Iranke Kimie Alizadeh Zenoorin nakon što je borba u regularne tri runde završila 3:3. Iranka međutim nije stala na toj pobjedi te je u četvrtfinalu napravila najveće iznenađenje ovog Svjetskog prvenstva slavivši protiv najbolje taekwondoašice svijeta Jade Jones iz Velike Britanije rezultatom 10:9 čime je Iranu, svjetskoj velesili u muškom taekwonodu donijela prvu žensku medalju u povijesti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!