Zimski sportovi

Video: Ducksi svladali Hawkse na otvorenju finala Zapada

Željka Jurkas • ponedjeljak, 18.05.2015.
Video: Ducksi svladali Hawkse na otvorenju finala Zapada

Nedjeljna matineja u NHL-u donijela je prvi susret serije finala Zapada u Honda centru u Anaheimu. Odigravana u isto vrijeme kao i finale Svjetskog prenstva u Pragu utakmica je donijela čvrst susret i tipičnu strpljivu igru domaćina...

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 4:1 [1:0]

(1-0 Lindholm; 2-0 Palmieri, 2-1 Richards; 3-1 Thompson, 4-1 EN Silfverberg)

Tradicija tijesnih pobjeda i utakmica na gol razlike se nastavlja za Duckse. Iako je krajnji rezultat uvjerljivo na strani domaćina Honda centra, susret je bio puno izjednačeniji i u dijelovima po svemu osim semaforu otišao na stranu gostiju iz Chicaga.

U trećini kojom su dominirali Hawksi, Ducksi su došli do prvog gola, a vratar Frederik Andersen odigrao je odlično i zadržao mrežu praznom. Iako je i u sljedeće dvije trećine imao velikih obrana, igra u prvoj trećini obilježila je njegov izvanredan start u novu seriju. Spriječivši sve pokušaje koje obrana ispred njega nije uspjela zaustaviti, dao je dodatni poticaj i oslonac domaćinima.

Anderson je nastavio s dobrom izvedbom i u drugoj trećini u kojoj su Ducksi nastavili umarati goste i čekati svoju priliku. “Kada Anderson zareda par takvih obrana svi na klupi smo puno mirniji i imamo novi fokus na utakmici. To nam u konačnici pomogne i u utakmici i u seriji“, komentirao je igru svog vratara Nate Thompson, strijelac trećeg gola domaćina koji je odveo utakmicu na dva razlike osam minuta prije isteka vremena.

Kyle Palmieri zatresao je mrežu početkom druge trećine, još uvijek u fazi utakmice u kojoj su gosti jurišali prema vratima Ducksa, a veliku prevlast na ledu i posjed paka Hawksi su konačno naplatili na samom kraju druge. Golovi u posljednjim sekundama trećina u najvećem broju slučajeva znaju preokrenuti tijek susreta i dati dodatni poticaj. Upravo su se Hawksi pogotkom Brada Richardsa 40 sekundi prije kraja druge nadali da su došli do takvog gola. No, momčad Ducksa u trećoj vratila s nešto izmijenjenom strategijom i spremna riješiti sve nedoumice o pobjedniku prvog susreta.

I dok su domaćini kroz prve dvije trećine umarali Hawkse čekajući ih i udarajući na sve strane, u zadnjoj su se malo više fokusirali na stvaranje kvalitetnih prilika i napada. Brz i čvrst susret okrunio je Thompson trećim golom domaćina, a praznu mrežu pogodio je Jakob Silfverberg malo više od minute prije kraja igre. Specijalne momčadi nisu imale puno posla, a niti jedna momčad nije realizirala igru s igračem više (Hawksi tri, a Ducksi jednu).

“Moramo ovo uzeti kao jednu utakmicu. Vratiti se, odigrati kako možemo i vratiti se na domaći led s prednošću. Još uvijek imamo tu priliku. Očito, iduća utakmica će biti od velike važnosti. Moramo izaći spremni na igru. Mislim da se još više možemo potruditi“, zaključio je susret Patrick Kane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!