Ostali sportovi

Video: Odlična Španjolka zaustavila Marinu Sumić na putu prema medalji

Sportnet • ponedjeljak, 18.05.2015.
Video: Odlična Španjolka zaustavila Marinu Sumić na putu prema medalji

Marina Sumić, članica Metalca iz Zagreba okončala je svoj nastup na svjetskom prvenstvu na petom mjestu izgubivši u borbi za odličje od Španjolke Marte Calvo Gomez 8:6...

Marina Sumić je slavila u prvom kolu protiv Ji-Eun Seo iz Južne Koreje na zlatni bod nakon što je regularni dio borbe završio 5:5. Drugo kolo nakon što je prošla Koreju bilo je prema očekivanju lakši dio posla. Nizozemka Joyce van Baaren je poražena s visokih 7:1 čime je Marina Sumić došla u borbu za odličje. U četvrtfinalu ju je čekala odlična Španjolka Marta Calvo Gomez koje je na koncu uspjela proći u polufinale.

Time je i hrvatska reprezentacija zaključila svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Čeljabinsku u Rusiji s dvije bronce Ane Zaninović i Ive Radoš te tri peta mjesta Filipa Grgića, Lovre Brečića i Marine Sumić uz napomenu da ovog puta ždrijeb nikako nije bio naklonjen Hrvatima i mnogi su već u prvom ili drugom kolu išli na najbolje iz Irana, Kine ili Koreje.

Dodajmo i da je čak osam od 12 Hrvata zaustavljeno od kasnijih osvajača odličja.

Od ukupno 141 reprezentacije koliko ih je nastupilo na Svjetskom prvenstvu, samo ih je 24 uspjelo doći do odličja, a tu je još jednom svoje mjesto našla i Hrvatska vrativši se kući s 18. i 19. medaljom u povijesti na svjetskim prvenstvima od 1995. do danas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10819.05.2015. u 00:11
    nije to uopće tako loše, i ne treba plakati za 5.mjesto. Tu smo pri samom svjetskom vrhu ili na njemu, i to u više kategorija. Nastaviti sa radom u Splitu, Zagrebu i ostalim klubovima. Na idućem velikom natjecanju - gle pa to su OI u Riu - nadati se boljem ždrjebu. Moj san stoji: Hrvatska... [više na forumu]
    narada108