Nogomet

Feyenoord otpustio trenera, Giovanni van Bronckhorst uranio na klupu

Sportnet • ponedjeljak, 18.05.2015.
Feyenoord otpustio trenera, Giovanni van Bronckhorst uranio na klupu

Nakon visokog poraza od Zwollea, Feyenoord je objavio na svojoj službenoj stranici kako je trener Fred Rutten dobio otkaz, a novi trener je bivši nizozemski reprezentativac Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord je porazom 3:0 od Zwollea ispustio treće mjesto koje direktno vodi u kvalifikacije za Europsku ligu. Sada će Feyenoord morati u dodatne kvalifikacije protiv Heerenveena i ako prođe morat će na pobjednika između susreta Vitessea i Zwollea za željeni cilj.

Nakon poraza, uprava nizozemskog kluba odlučila je kolo prije kraja sezone otpustiti trenera Freda Ruttena i za novog trenera postaviti dosadašnjeg pomoćnog trenera Giovannija van Bronckhorsta, koji je prvu momčad trebao preuzeti po završetku sezone.

Giovanni van Bronckhorst je svoju karijeru započeo i završio u Feyenoordu, a sada tu započinje i svoju trenersku karijeru. Osim za Feyenoord nastupao je i za Waalwijk, Rangers, Arsenal i Barcelonu. Za reprezentaciju Nizozemske skupio je 106 nastupa. Karijeru je završio 2010. godine.

Feyenoord je ove sezone bio protivnik Rijeke u grupnoj fazi Europske lige. Prva utakmica završila je pobjedom Rijeke 3:1, dok u uzvratnoj utakmici Feyenoord pobijedio 2:0. Feyenoord je u nastavku natjecanja izbačen od talijanske Rome.

Denis Drljepan-Mihoci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!