Zimski sportovi

Video: Boltsi zasjali i izjednačili seriju

Željka Jurkas • utorak, 19.05.2015.
Video: Boltsi zasjali i izjednačili seriju

Druga utakmica finalne konferencijske runde doigravanja Istoka u Madison Square Gardenu uvjerljivo je otišla na stranu gostiju koji su time izjednačili ukupni rezultat serije. Dominantnu izvedbu okrunio je Tyler Johnson hat trickom kroz prve dvije trećine...

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 2:6 (1-1)

(0-1 SHG Johnson, 1-1 PPG Kreider, 1-2 PPG Johnson; 1-3 Johnson, 2-3 PPG Stepan; 2-4 Killorn, 2-5 PPG Stamkos, 2-6 PPG Killorn)

Drugi susret u New Yorku nije prošao planirano za domaćine. Nakon gotovo tradicionalne pobjede s golom razlike u prvome, Rangersi su na domaćem ledu u lošoj izvedbi izgubili s četiri razlike i po prvi puta u ovom doigravanju sudjelovali u susretu koji nije završen sa samo golom. S druge strane, Lightning je u svim drugim utakmicama serija ovog doigravanja pobijedio s četiri razlike.

Utakmica u kojoj su specijalni timovi obje momčadi bili zaposleni rezultatski je bila neizvjesna do zadnje trećine. Tyler Johnson u redovima Boltsa zaslužan je za prva tri pogotka gostiju, a kao prvi igrač u povijesti Boltsa u istoj (prvoj) trećini je postigao short handed i power play pogodak. Prvi gol utakmice, ponovno minimalno vodstvo gostiju te što će biti pobjednički pogodak početkom druge trećine zaokružili su Johnsonov hat trick.

“Sigurno nismo željeli otići na 0-2. To je teška situacija za izvući se, pogotovo protiv momčadi kao što je New York. Koncentrirali smo se na sve što smo prošli da bi se našli tu gdje jesmo i nismo to željeli potratiti. Imali smo osjećaj da nismo dobro odigrali prvu utakmicu i trebali smo dati više. Mislim da smo danas dobro odgovorili i odigrali odličnu utakmicu“, rekao je nakon susreta trostruki strijelac.

Power play golovima Chrisa Kreidera i Dereka Stepana domaćini su dvaput izjednačavali minimalan zaostatak, no velik broj isključenja samo je pridonio nemogućnosti novog egala. Iako su Rangersi statistički imali prednost u broju udaraca na vrata, puno više testiran bio je Henrik Lundqvist kojeg su specijalne momčadi gostiju četiri puta prošle, a dva gola primio je pri izjednačenom broju igrača.

“Bez ikakve dvojbe, Johnson je odveo svoju igru na razinu više večeras. Naši glavni igrači trebaju napraviti isto“, kratko je sažeo trener Blueshirtsa Alain Vigneault.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!