Nogomet

Dinamo željan dvostruke krune, Split se "ne smije uplašiti" povijesnog finala

Borna Rupnik • srijeda, 20.05.2015.
Dinamo željan dvostruke krune, Split se "ne smije uplašiti" povijesnog finala
Foto: Davor Sajko

Po prvi puta u povijesti, Split će igrati finale Hrvatskog nogometnog kupa. No, s druge će mu strane stajati zagrebački Dinamo, u dobrom raspoloženju i željan osvajanja dvostruke krune...

Nakon što su u polufinalu eliminirali branitelja naslova Rijeku i gradskog rivala Hajduk, Dinamo i Split u jednoj će utakmici finala odlučivati o novom vlasniku Rabuzinovog sunca. Ždrijeb je odredio da se susret igra na maksimirskom stadionu.

"U posljednje dvije godine nismo uspjeli osvojiti Kup i sada želimo odigrati dobru utakmicu i pobjedom osvojiti duplu krunu te zaokružiti odličnu sezonu", najavio je trener Modrih Zoran Mamić.

Dinamo će igrati bez kapetana Domagoja Antolića i braniča Marija Muse zbog ozljede, a napadač Angelo Henriquez odmah poslije susreta leti u Čile na pripreme za Copa Americu. Na vratima zagrebačke momčadi stajat će Antonio Ježina.

"Split ima dobru momčad koja u zadnje vrijeme nije igrala kako može, opasni su u napadačkom dijelu, a naša prošla pobjeda protiv njih je nešto što nema nikakve veze s ovom utakmicom", dodao je Mamić.

Dinamo je nedavno na Parku mladeži visokom pobjedom 5:1 osigurao deseti uzastopni naslov prvaka države, a na krilima je i dobre igre te uvjerljive pobjede protiv Hajduka u prvenstvenom derbiju (4:0).

"Dinamo je objektivno jači od nas, ali sve je moguće u jednoj utakmici. Ne smijemo se uplašiti, budemo li se bojali, bolje je da ni ne putujemo na finale", naglasio je trener Splita Zoran Vulić u najavi susreta.

Split je već samim plasmanom u finale ostvario cilj, ali Vulić ističe kako ne vidi razlog zašto se taj cilj ne bi i premašio ukoliko se ponudi prilika.

Hrabri se i jednom zgodom iz povijesti: "Hajduk je svojevremeno golom Bokšića slavio protiv Zvezde, koja je bila europski prvak". U dva ovosezonska ligaška gostovanja kod Dinama na Maksimiru, Split je poražen 1:0 i 2:0.

Utakmica počinje u 20:00 sati, a u 17:00 na maksimirskom će travnjaku o pobjedniku pionirskog Kupa odlučivati Dinamo i Hajduk.

Hrvatski nogometni kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!