Zimski sportovi

Video: Kruger u trećem produžetku izjednačio seriju

Željka Jurkas • srijeda, 20.05.2015.
Video: Kruger u trećem produžetku izjednačio seriju
Foto: EPA

Drugi susret finala Zapada u sklopu doigravanja NHL-a odigran je na domaćem ledu Ducksa. Nakon duge, izjednačene i napete utakmice gosti su odnijeli pobjedu...

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 2:3 3OT [1:1]

(0-1 PPG Shaw, 0-2 PPG Hossa, 1-2 Cogliano; 2-2 Perry;;;;2-3 Kruger)

Možda najbolji susret, a svakako najduži, ovogodišnjeg doigravanja odigran je sinoć (jutros) u Hoda centru u Anaheimu. Ducksi su po drugi puta bili domaćini Hawksima i u napetoj i neizvjesnoj utakmici kroz 136 minuta vratari su briljirali obranama. Naposljetku, Frederik Andersen je pokleknuo na 59. udarcu, a Marcus Kruger postao junak.

Tri gola pala su u prvoj trećini, dapače do desete minute te trećine, i sve je izgledao kao da će napadi biti ključan faktor na obje strane. No, prvo je Andersen zaključao svoja vrata, a nakon što je primio drugi pogodak i Corey Crawford je zabranio prolazak paka do mreže.

U čvrstu, fizičku, jaku i na momente brzu utakmicu goti su ušli nešto agilniji, no domaćini su ih brzo sustigli i do samoga kraja održavali jaki pritisak i forecheck. Izjednačenje koje je na kraju druge postavio Corey Perry zadržalo se sve do kraja trećeg produžetka. “Izgubio sam pak kada je išao od braniča do braniča (od Oduye do Seabrooka na desnoj strani kod plave), pogodio me u rukavicu , i onda sam ga pokušao pronaći palicom. Sretan sam što sam ga pospremio“, sažeo je pobjednički pogodak strijelac za Hawkse.

Dodatnih 47 minuta moralo se odigrati, uz jedan nepriznati gol, da bi gosti izjednačili seriju i pobjedom okrunili jednu od najkompletnijih izvedbi ove sezone i svakako jednu od najboljih utakmica svoje treće i četvrte linije. Bila je ovo ujedno najduža utakmica u povijesti Blackhawksa.

S druge strane, Ducksi su bili u stalnim naletima, a koliko puta su pogodili okvir, više nitko nije niti brojao. Crawford je u produžecima imao par izvrsnih obrana te ih na kraju skupio 60. Koliko će ovo poljuljati samopouzdanje momčadi koja je navikla u neizvjesnim završnicama pobjeđivati, vidjet ćemo u United centru gdje serija seli u četvrtak.

“Kako god znamo, ovo moramo zaboraviti. Naravno, u ovom trenu je to jako teško. Tako dugo smo igrali i borili se i svi su dali sve od sebe. Iskreno, ovo je težak poraz“, razmišljanja je bio Andrew Cogliano, strijelac prvog gola domaćina na kraju susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!