Tenis

Tsonga: "Stalno govorimo da je Nadal lošiji, ali i dalje je favorit u Roland Garrosu"

Branimir Korać • četvrtak, 21.05.2015.
Tsonga: "Stalno govorimo da je Nadal lošiji, ali i dalje je favorit u Roland Garrosu"
Foto: EPA

Iako većina analiza gura Novaka Đokovića u prvi plan za osvajanje ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa, Jo-Wilfried Tsonga i dalje vidi Rafaela Nadala kao favorita...

Rafael Nadal još uvijek nije rekao posljednju riječ u Roland Garrosu, smatra Jo-Wilfried Tsonga. Francuski tenisač i dalje Nadala vidi kao favorita u Roland Garrosu i očekuje borbu s Novakom Đokovićem za titulu.

"Već nekoliko godina govorimo da je Nadal sve lošiji, ali u Roland Garrosu i dalje pobjeđuje. On je za mene još uvijek favorit za osvajanje ovog turnira", istaknuo je Tsonga.

Nakon što je 2005. godine u finalu svladao Mariana Puertu, Nadal je samo jednom upisao poraz u Roland Garrosu i to 2009. godine od Robina Söderlinga dok je ostala izdanja turnira završio s titulom.

"U deset godina ubilježio je samo jedan poraz i prepustio je samo jednu titulu koju je osvojio Roger Federer koji je veliki igrač. Normalno, takav igrač je uvijek favorit. Novak Đoković je na vrhuncu forme i sigurno nas očekuje veliko rivalstvo tijekom turnira."

Nadal je trenutno sedmi na ATP ljestvici, međutim ukoliko ne osvoji Roland Garros, mogao bi se suočiti s velikim padom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!