Zimski sportovi

Video: Ducksi ponovno u vodstvu nakon važne gostujuće pobjede

Željka Jurkas • petak, 22.05.2015.
Video: Ducksi ponovno u vodstvu nakon važne gostujuće pobjede
Foto: EPA

Finalna serija Zapada doigravanja NHL-a preselila se u United centar. Gosti iz Anaheima ponovno su poveli iskoristivši specijalne momčadi...

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 1:2 [1:2]

(0-1 PPG Maroon, 1-1 Kane; 1-2 Despres;)

Trebalo je puno karaktera i čvrstog samopouzdanja da se dva dana nakon razočaravajućeg i teškog poraza na kraju trećeg produžetka momčad u potpunosti vrati svojoj igri. No, za Duckse čini se, to nije bio problem. Iako su ih domaćini natjerali na čak pet isključenja, specijalni timovi odazvali su se izazovu i u korijenu spriječili pokušaje domaćina.

“Volja i odlučnost ove momčadi bila je vidljiva od prvoga dana. Puno novinara pričalo je sa mnom i spominjalo kako je drugačija aura oko ove momčadi. Nismo ništa osvojili, ali postoji jedna elastičnost i otpornost koja je jednako dobra kao i kod drugih“, Bruce Boudreau, trener Anaheima imao je za reći nakon druge pobjede svoje momčadi.

Jedan jedini power play koji su gosti dobili, iskoristili su u svoju korist. Dok je Marian Hossa bio na klupi, Patrick Maroon i Corey Perry klizali su ispred vrata Coreyja Crawforda i pomogli u skretanju udarca Hampusa Lindholma za prvi gol susreta. Domaćini su izjednačili na samom kraju prve trećine izuzetnom snalažljivošću Patricka Kanea koji je uhvatio djelić sekunde u kojem je obrana Ducksa izgubila posjed paka.

Na idući pogodak, koji će ujedno biti i pobjednički, čekalo se dvadeset minuta. U zadnjoj minuti druge trećine Simon Despres našao se u desnom krugu, a Cam Fowler i Ryan Getzlaf dodavali su se uz rub plave. Nakon što je pak par puta otišao s lijeve na desnu stranu kapetan Ducksa ga šalje za Despresa koji iz prve puca i pogađa mrežu. “Ja nisam strijelac. Pucao sam u smjeru mreže što sam brže mogao“, komentirao je branič gostiju kojemu je ovo prvi gol u doigravanju u karijeri.

Chicago je povećao svoje napore ne bi li došao do izjednačenja u zadnjih 20 minuta, no Frederick Andersen bio je na mjestu pri svakom pokušaju, a penalty kill tim gostiju zaustavio je sve pokušaje domaćina (njih pet ukupno). “Ne bi se baš moglo reći da je ovo put koji smo si zacrtali, no u ovako tijesnoj seriji ne čude pobjede od gola razlike. Oni su dobra momčad, a mislim da smo i mi. Moramo naučiti nešto iz načina kako su oni igrali, kako smo mi igrali, i idući put biti bolji“, rekao je Patrick Sharp.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!