Tenis

Leonardo Mayer drugu godinu zaredom koban za Bornu Ćorića u Nici

Branimir Korać • petak, 22.05.2015.
Leonardo Mayer drugu godinu zaredom koban za Bornu Ćorića u Nici
Foto: FaH

Sve bolji Argentinac Leonardo Mayer zaustavio je Bornu Ćorića u polufinalu ATP turnira u Nici. Mayer je i prošle godine bio bolji od Ćorića na ovom turniru, a sada je slavio u dva seta sa 6:4, 6:3...

Borna Ćorić nije uspio dohvatiti svoje prvo ATP finale. U polufinalu turnira u Nici svladao ga je Argentinac Leonardo Mayer, 24. igrač svijeta.

Mayer ove sezone igra odlično, upisao je i značajan pomak na ATP ljestvici, a sada je upisao i svoje treće ATP finale. Dva dosadašnja igrao je prošle godine i to u Vina del Maru gdje ga je svladao Fabio Fognini te u Hamburgu gdje je bio bolji od Davida Ferrera.

Ćorić je u ovom meču imao dosta prilika, čak 11 break lopti, ali kad god su one došle, Mayer je odlično reagirao i bez problema spasio te prilike.

Prvi set Ćorić je izgubio u samoj završnici i to kada je Mayer stigao do svoje prve break lopte. Kod 5:4 je došao do 30:40, odmah je realizirao prvu set loptu i uzeo prvi set.

Nastavio je u tom ritmu i u drugom setu gdje je odmah pobjegao na 3:0. Pokušavao se Ćorić vratiti, kod 3:1 je propustio četiri break lopte, a kod 4:2 još tri dok je na Mayerovom servisu za meč došao do 15:40, no Argentinac je i to spasio.

Prošao je u finale gdje ga očekuje dvoboj protiv Dominica Thiema koji je bio bolji od Johna Isnera. Thiem je odnio pobjedu u dva seta i to nakon što je imao čak 11 break lopti protiv igrača kojem je servis najjača strana.

Mate Pavić prošao je u finale u konkurenciji parova polufinalnom pobjedom sa svojim partnerom Michaelom Venus, a protivnici su im bili Martin Emmrich i Andreas Siljestrom. U finalu ih očekuje dvoboj protiv prvih nositelja Rojera i Tecaua

ATP Nice, polufinale:
Leonardo Mayer (Argentina, 4) - Borna Ćorić (Hrvatska) 6:4, 6:3
Dominic Thiem (Austrija) - John Isner (SAD, 2) 7:6(5), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.05.2015. u 08:18
    nije dobro, još nije dovoljno dobro...kad propustiš 11 break šansi, ne možeš reć da si dao sve od sebe...a to nije dobro za mladog igrača...no, vidjet ćemo, nadam se da se neće ponovit 'sindrom vekić'
    Obrisan korisnik
  • interreg23.05.2015. u 13:26
    Jedan dan odmora vise za RG ;--)
    interreg