Tenis

Talijansko finale u Nürnbergu, Stosur i Mladenović odlučuju o tituli u Strasbourgu

Branimir Korać • petak, 22.05.2015.
Talijansko finale u Nürnbergu, Stosur i Mladenović odlučuju o tituli u Strasbourgu
Foto: EPA

Talijanke Roberta Vinci i Karin Knapp plasirale su se u finale WTA turnira u Nürnbergu dok će u Strasbourgu u finalu igrati Samantha Stosur i Kristina Mladenović...

Samantha Stosur na najboljem je putu da osvoji sedmu titulu u karijeri nakon što je došla do finala WTA turnira u Strasbourgu. U polufinalu je svladala Amerikanku Sloane Stephens sa 6:3, 3:6, 6:0.

Obje igračice imale su dobrih i loših faza tijekom meča, međutim u odlučujućem setu Stosur je bila u dobrom izdanju, puno raspoloženija od Stephens i nije joj prepustila niti gem.

"Zadovoljna sam, igrala sam jako dobro unatoč teškim vremenskim uvjetima. Iako je na trenutke vjetar bio vrlo jak, uspjela sam zadržati dobru razinu i snaći se u tim uvjetima. U drugom setu sam napravila neke pogreške na svom servisu i vratila je u meč, ali sam se uspjela oporaviti na vrijeme te odgovoriti na pravi način", rekla je Stosur.

U finalu će igrati protiv Kristine Mladenović koja je po drugi put ovog tjedna prošla dalje zahvaljujući predaji protivnice. U četvrtfinalu joj je meč predala Madison Keys, a sada i Virginie Razzano.

"Ovo sigurno nije način na koji sam željela u finale, posebno ne u meču protiv moje dobre prijateljice. Ipak u prvom setu vodile smo veliku bitku i pružile dobru igru", kaže Mladenović.

U finalu turnira u Nürnbergu sastat će se Talijanke Roberta Vinci i Karin Knapp. Knapp je dosad igrala pet puta protiv Vinci i upisala je tri pobjede, a ovo će joj biti treće finale i borba za drugu titulu.

Vinci s druge strane traži jubilarnu desetu WTA titulu, jako dobro zna kako igrati finala i samo tri puta u karijeri nije osvojila trofej kada je došla ovako daleko.

Vinci je do finala došla nakon što joj je morala predati Angelique Kerber koja je imala tijekom cijelog tjedna problema s leđima, no željela je igrati pred svojim navijačima.

S druge strane Knapp je odradila svoj polufinalni dvoboj, ali nije se posebno umorila, pregazila je Španjolku Laru Arruabarrenu prepustivši joj samo dva gema.

WTA Strasbourg, polufinale:
Samantha Stosur (Australija, 3) - Sloane Stephens (SAD) 6:3, 3:6, 6:0
Kristina Mladenović (Francuska) - Virginie Razzano (Francuska, WC) 6:3, 1:2 predaja Razzano

WTA Nürnberg, polufinale:
Roberta Vinci (Italija) - Angelique Kerber (Njemačka) predaja Kerber
Karin Knapp (Italija) - Lara Arruabarrena (Španjolska) 6:0, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!