Tenis

Federer: "Ždrijeb je lošiji za Đokovića nego za Nadala", Murray: "Vrlo glupo je otpisati Rafu"

Branimir Korać • subota, 23.05.2015.
Federer: "Ždrijeb je lošiji za Đokovića nego za Nadala", Murray: "Vrlo glupo je otpisati Rafu"
Foto: EPA

Uoči početka Roland Garrosa Rafael Nadal ne kotira kao glavni favorit, većina stručnjaka daje prednost Novaku Đokoviću. Međutim, teniski svijet smatra da se Nadala nipošto ne smije podcijeniti...

Rafael Nadal došao je u Pariz kao sedmi igrač svijeta i bez titule na europskim zemljanim turnirima ove godine što ga kod mnogih stručnjaka stavlja u podređenu poziciju i po prvi puta nakon niza godina ne vide ga kao glavnog favorita za osvajanje Roland Garrosa.

Maria Šarapova stala je na stranu Nadala i smatra da bi se ljudi prema njemu trebali odnositi s puno više poštovanja nego što ga pokazuju.

"Svi su puno očekivali od Rafe. Izgubio je nekoliko mečeva i odmah su stavili upitnike iznad njega što je dokaz pomanjkanja poštovanja. On je veliki pobjednik i uopće nije morao biti ovdje i prolazi kroz sve to. Njegova volja i motivacija da nastavi igrati te se nastavi dokazivati su fantastični. Pomalo je sve to tužno, da sam na njegovom mjestu, bila bih sasvim zadovoljna s postignutim. Međutim on se i dalje bori i želi pokazati svima da nisu u pravu", smatra Šarapova.

Nadal je postavljen za šestog nositelja i nalazi se u dijelu ždrijeba s Novakom Đokovićem. Ukoliko ne bude nekih iznenađenja, ova dvojica igrača susrest će se u četvrtfinalu.

Roger Federer ne smatra da je ždrijeb bio okrutan prema Nadalu.

"Ne vjerujem da je to loša vijest za Rafu jer on želi obraniti naslov pobjednika bez obzira protiv koga mora igrati. Prema mojem mišljenju više je oneraspoložio Novaka nego Rafu."

Da Nadala nipošto ne treba otpisati, slaže se i Andy Murray.

"To bi bilo vrlo glupo razmišljanje, posebno ako vrijeme postane vrlo toplo što Rafi posebno odgovara."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2015. u 23:54
    rafa nema španse ove godine, možda čak namjerno izgubi prije četvrtfinala da se ne obruka s noletom
    Obrisan korisnik