Zimski sportovi

Video: Rangersi uzvratili udarac i poravnali u seriji

Željka Jurkas • subota, 23.05.2015.
Video: Rangersi uzvratili udarac i poravnali u seriji
Foto: EPA

U drugoj utakmici u Amalie areni u Tampi gosti su milo za drago vratili domaćinima za visoki poraz u drugoj utakmici u njihovoj areni. Rangersi su uvjerljivom predstavom izjednačili seriju na dvije pobjede sa svake strane...

Tampa Bay Lightning - New York Rangers 1:5 [2:2]

(0-1 Nash; 1-1 Stamkos, 1-2 Kreider, 1-3 Yandle; 1-4 PPG St. Louis, 1-5 PPG Nash)

Henrik Lundqvist igrom na gostujućim vratima začepio je usta svima koji su počeli sumnjati u njega. Rick Nash napokon se i efektivno priključio momčadi u doigravanju, a Martin St. Louis zabio je svoj prvi pogodak doigravanja momčadi kojoj je još u prošloj sezoni bio kapetan. To je otprilike sažetak sinoćnjih događanja u Tampa Bayu.

Ne bi se moglo reći da su domaćini odigrali izrazito loš susret. Prva trećina je bila ravnopravna, a u drugoj su imali veliku prednost na ledu u vidu posjeda paka, stvaranja prilika i broja upućenih udaraca (19:6). No, uz sve to skupa do one najvažnije prednosti, na semaforu, nisu uspjeli doći zahvaljujući prije svega Kralju Henriku.

NHL Awards

Nagradu za najboljeg GM-a protekle, 2014.-15. sezone primit će jedan od trojice čije momčadi su još uvijek u igri u lovu na Stanleyja. Nominirani su: Steve Yzerman (Tampa Bay Lightning), Bob Murray (Anaheim Ducks), i Glen Sather (New York Rangers).

“Nakon dva poraza i jako puno golova, osjećaj nije bio dobar. Hodaš i razmišljaš previše. No, moći izaći spremno i odigrati jaku utakmicu puno znači; a još više znači kada oko sebe imate ljude koji vas podržavaju i daju dobre savjete o tome kako ići dalje i napredovati. To mi puno znači, pogotovo pri ovakvom pritisku – samo imati nekoga s kime mogu popričati“, rekao je nakon visoke pobjede, prve pobjede s više od jednim golom ovog doigravanja za Rangerse, vratar Blueshirtsa.

Nakon primljena tri gola kroz prvih 40 minuta unatoč jako dobroj, možda i boljoj igri od Rangersa, Boltsi kao da su u zadnjem dijelu odustali od tolikog truda. Broj pokušaja je ostao približan gostima, no velike prilike nizale su se na drugoj strani gdje je Ben Bishop imao popriličnih problema sa zaustavljanjem. Još dva paka našla su se iza njegovih leđa. St. Louis upisao se u strijelce u igri s igračem više, a Nash je zabio drugi gol utakmice i time udvostručio svoj ukupni doprinos momčadi u doigravanju.

“Primiti pet golova u dvije uzastopne utakmice nakon svih priča o tome kako su Rangersi primili šest u dvije... To je ono zašto igramo ovu igru. Nikad ne znaš što se može dogoditi. Na kraju svega, bilo da je rezultat 10:1 ili 1:0 kroz sve utakmice, serija je izjednačena na 2:2. A mi moramo otići i pobijediti u gostima“, zaključio je kapetan Boltsa Steven Stamkos koji je postigao jedini gol domaćina.

Serija seli u Madison Square Garden u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!