Tenis

Garbine Muguruza prejaka za Petru Martić u prvom kolu Roland Garrosa

Mihaela Bradovski • nedjelja, 24.05.2015.
Garbine Muguruza prejaka za Petru Martić u prvom kolu Roland Garrosa
Foto: EPA

21. igračica svijeta Španjolka Garbine Muguruza bila je prejaka za Petru Martić i ostavila ju je bez drugog kola Roland Garrosa. Martić je poražena sa 6:2, 7:5...

Poslije tri pobjede u kvalifikacijama, Petra Martić u glavnom ždrijebu Roland Garrosa ipak je naišla na puno težu protivnicu i nije uspjela prirediti iznenađenje.

Španjolka Garbine Muguruza potvrdila je status favorita i nakon nešto više od sat vremena igre prošla je u drugo kolo bez izgubljenog seta.

Martić je imala vrlo loš ulazak u meč, izgubila je prva četiri gema, ali nakon toga je podigla igru te zaigrala puno bolje. Sve do završnice drugog seta obje igračice bez većih problema držale su svoj servis da bi Martić pokleknula u završnici.

Muguruza je uspjela kod 5:5 doći do 0:40, odmah je realizirala rijetku break loptu te na svom servisu bez izgubljenog poena privela meč kraju i prošla u drugo kolo.

Martić je imala deset neprisiljenih pogrešaka više (21:11) i pet winnera manje (22:17). Tijekom cijelog meča osvojila je samo pet poena na servisu protivnice.

Muguruza će u drugom kolu igrati protiv Talijanke Camile Giorgi.

Roland Garros, prvo kolo:
Garbine Muguruza (Španjolska, 21) - Petra Martić (Hrvatska, kv.) 6:2, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac24.05.2015. u 18:33
    šteta,mučila se tri kola za glavni turnir i odma dobi igračicu koja će jako daleko na ovom Rolland Garossu..
    teniosac