Zimski sportovi

Video: Hawksi uzeli još jedan susret u produžetku

Željka Jurkas • nedjelja, 24.05.2015.
Video: Hawksi uzeli još jedan susret u produžetku

Drugi susret finala Zapada u United centru završen je na sličan način kao i drugi susret u Pondi. Za razliku od druge utakmice serije, četvrta je otišla tek u drugi produžetak, a pobjednik je ostao isti. Hawksi su na svome ledu izjednačili seriju na 2:2...

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 5:4 2OT [2:2]

(1-0 SHG Saad; 1-1 Etem; 2-1 Toews, 3-1 Seabrook, 3-2 Kesler, 3-3 Beleskey, 3-4 Perry, 4-4 PPG Kane;; 5-4 Vermette)

Teuvo Teravainen i Antoine Vermette bili su prekriženi iz sastava za treću utakmicu, prvu na domaćem ledu za Hawkse u seriji finala Zapada, a nakon kazne gledanja s tribina potrudili su se maksimalno iskoristiti priliku u četvrtoj. Uz njihove dobre izvedbe i doprinos (Vermette je zabio pobjednički gol u dvostrukom produžetku) za konačno slavlje Hawksa pobrinuli su se već standardno Patrick Kane i kapetan Jonathan Toews, a možda najbolju utakmicu doigravanja imao je Brandon Saad.

Pravi vrtuljak emocija i rezultata odigravao se kroz regularni dio susreta. Nakon što su dva dana ranije Ducksi našli načina i pribranosti vratiti se u vodstvo u seriji nakon teškog poraza u trećem produžetku, Hawksi su od starta krenuli jako i čvrsto ne bi li uhvatili pobjedu u drugom susretu u Unitedu. Apsolutno su dominirali prvom trećinom, no na prvoj pauzi imali su svega gol prednosti. Emerson Etem izjednačio je rezultat pred kraj druge koja je otišla na stranu gostiju. A onda je došla zadnja trećina.

Nije mogla bolje početi za domaćine koji su ponovno uzeli vodstvo, ovoga puta od dva gola. No, minutu i četiri sekunde nakon četvrtog gola doigravanja Brenta Seabrooka počinje veliki show i povratak Ducksa te jednako veliki kolaps Hawksa. Tri gola u 37 sekundi drugo je najbrže vrijeme za tri postignuta gola u NHL doigravanju. Brži od Ducksa bili su 1979. Toronto Maple Leafsi. Da susret ne završi kolapsom pobrinuo se Kane u igri s igračem više par minuta kasnije, a susret je otišao u produžetak.

“Mislim da je to bio najgori timeout koji sam ikada pozvao. Odmah su zabili i mislio sam si:“O Bože, nemamo timeout, gubimo s golom razlike i još je deset minuta do kraja.“ No, moji dečki nađu način. To je bila jedna od situacija u kojoj su dečki našli način umjesto da traže izgovore. Oni su čudesna grupa i ovo danas je prava ilustracija toga“, rekao je trener domaćina Joel Quenneville nakon izjednačenja serije.

Hawksi su prva momčad u povijesti NHL-a koja je pobijedila u četiri susreta koji su otišli najmanje u drugi produžetak u doigravanju, prema Elias Sports Bureau. Vermette je pogodio mrežu Frederika Andersena na svega 40. udarcu domaćina (gosti iz Anaheima su ih imali 51) iz drugog pokušaja u istoj akciji.

“Ako pogledate bilo koju od četiri utakmice ove serije, bile su izvanredne. No, netko mora pobijediti. Obično, kada jedna momčad napravi pogrešku, druga će je iskoristiti. To se stalno događa. Imali smo prilike pobijediti, ali to se nije dogodilo. Moramo se regrupirati. Sada se radi o dvije pobjede u tri utakmice i moramo ići po njih“, komentirao je trener gostiju Bruce Boudreau.

Povijesno, nakon izjednačenja serije na 2:2 pod trenerom Quennevilleom Blackhawksi su 16-0. 8-0 u gostima i 8-0 na domaćem ledu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!