Zimski sportovi

Video: Drugi shutout Bishopa za treću pobjedu Boltsa

Željka Jurkas • ponedjeljak, 25.05.2015.
Video: Drugi shutout Bishopa za treću pobjedu Boltsa

Finale Istoka preselilo se u Madison Square Garden u New Yorku na petu utakmicu nakon izjednačenja serije u Tampi. Lightning je još jednom preuzeo vodstvo i nalazi se na korak do prolaza u Finale...

New York Rangers – Tampa Bay Lightning 0:2 [2:3]

(: 0-1 Filppula, 0-2 PPG Stamkos;)

Nakon što je u zadnje dvije utakmice pustio pet golova, a njegova momčad se koncentrirala više na napad nego na obranu, Ben Bishop i ostatak Boltsa zaključili su da je vrijeme za promjenu taktike. U lošoj prvoj trećini i startu kakav su domaćini Rangersi priželjkivali, Bishop je branio sve frustrirajući domaćina i u konačnici ga izmorio toliko da su sami u drugom dijelu susreta posustali.

Kapetan Steven Stamkos diže se u formi i upisao je četvrtu utakmicu u nizu u kojoj je strijelac. To je ukupno 14 bodova za njega u zadnjih 11 susreta, a u prvoj seriji, protiv Detroita upisao je svega tri iz sedam utakmica. “Sigurno imam više samopouzdanja nego u prvih osam utakmica. No, mislim da je za mene ovo bio odličan ispit suparništva. Moja momčad je pobjeđivala, što je odlično. Širina koju imamo dominirala je cijele sezone, i znao sam da igram dobro, a kada igrate dobro, sve će krenuti na vašu stranu. Napravili smo neke promjene, pomaknuo sam se na krilo da oslobodim prostor, promijenili smo power play, dobili neke golove i osjećamo se puno bolje. Sve se nakupljalo do ovoga trena i sada imamo samopouzdanje koje moramo zadržati što duže jer ga se teško stječe u ovo doba godine“, zaključio je gostujući kapetan, strijelac drugog gola gostiju.

Rangersi su dominirali prvom trećinom i igrali izrazito solidno u prvom dijelu druge, no nakon toga su ih Boltsi u potpunosti pritisnuli i odsjekli sve linije. Domaćini su imali četiri prilike igre s igračem više, no u niti jednoj nisu realizirali prednost, što su uspijevali u prijašnje tri utakmice.

Oba gola gostiju postignuta su u drugoj trećini. Valtteri Filppula zatresao je mrežu Henrika Lundqvista nakon dodavanja Stamkosa koji je na plavoj primio pak od Antona Stralmana, a pet minuta kasnije Boltsi su iskoristili svoj drugi power play i maestralno u tri poteza izigrali momčad Rangersa.

“Prva trećina je bila drugačija od ostatka serije i iza svake akcije je bilo puno razmišljanja i strpljenja. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Dugo smo držali pak. Oni su kontrolirali svoj kraj i neutralnu zonu i bilo nam je teško ući i stvoriti velike i kvalitetne prilike. Bilo je tijesno“, rekao je Kralj Henrik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!