Tenis

Šarapova uvjerljiva na početku, brzi kraj za Venus Williams

Ivana Spahija • ponedjeljak, 25.05.2015.
Šarapova uvjerljiva na početku, brzi kraj za Venus Williams
Foto: EPA

Drugi dio ženskog dijela Roland Garrosa donio je uvjerljive pobjede postavljenih tenisačica, koje nisu dopustile iznenađenje na otvaranju turnira. Iznimke su tek Agnieszka Radwanska i Venus Williams, koje su zaustavljene već na prvoj stepenici prema završnici turnira...

Druga nositeljica turnira i jedna od glavnih favoritkinja za naslov, Ruskinja Marija Šarapova, rutinski je odradila posao u prvom kolu uvjerljivom pobjedom od 6:2 i 6:4 nad estonskom predstavnicom Kaiom Kanepi. Šarapova će u drugom kolu snage odmjeriti sa sunarodnjakinjom Djačenko, koja je u tri seta bila bolja od Švicarke Voegele.

Australska tenisačica Ajla Tomljanović odlično je otvorila turnir, pobjedom s dva puta po 6:2 nad sunarodnjakinjom Dellacquom rezervirala je mjesto u drugom kolu gdje je očekuje ogled s Njemicom Kerber, koja je prepustila tek jedan gem mađarskoj predstavnici Baboš.

Uspješna je bila i osma nositeljica, Španjolka Carla Suarez Navarro, koja je s dva puta po 6:2 svladala Rumunjku Niculescu, a u drugom će kolu odmjeriti snage s Francuskinjom Virginie Razzano koja je nakon tri odigrana seta i nešto više od dva sata igre bila bolja od paragvajske tenisačice Cepede Royg.

Iznenađenje dana priredila je njemačka tenisačica Annika Beck, koja je iz daljnjeg natjecanja izbacila 14. nositeljicu, Poljakinju Agnieszku Radwansku. Beck je sa 6:2, 3:6 i 6:1 rezervirala mjesto u drugom kolu, a tamo je očekuje ogled s još jednom Poljakinjom, Paulom Kanijom, koja je u tri seta svladala Njemicu Barthel.

Još jedno neugodno iznenađenje za postavljene tenisačice doživjela je 15. nositeljica Venus Williams, koju je sa 7:6 i 6:1 svladala sunarodnjakinja Sloane Stephens. Williams je u prvom setu dobro parirala Stephens, koja je uzela set nakon trinaeste igre, da bi u nastavku potpuno preuzela inicijativu i poslala Williams na tribine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!