Zimski sportovi

Video: Prva pobjeda Ducksa u produžetku za vodstvo u seriji

Željka Jurkas • utorak, 26.05.2015.
Video: Prva pobjeda Ducksa u produžetku za vodstvo u seriji

Peta utakmica finala Zapada doigravanja NHL-a preselila se u Anaheim. U domaćem Honda centru Ducksi su po prvi puta u seriji pobijedili u produžetku i nalaze se na korak do prolaska dalje...

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 5:4 OT [3:2]

(1-0 Fowler, 2-0 Kesler, 3-0 Vatanen; 3-1 Teravainen, 3-2 Seabrook; 4-2 Maroon, 4-3 Toews, 4-4 Toews; 5-4 Beleskey)

Nakon štosu Hawksi izjednačavali seriju u trostrukom odnosno dvostrukom produžetku, plan Ducksa u petom susretu bio je jednostavan – izbjeći produžetak. Furiozan start u kojem su u potpunosti dominirali ledom usmjerio je susret prema planu,a solidan prvi dio zadnje trećine održavao je kurs. No, Hawksi su preiskusna momčad da do samoga kraja ne ni održali nadu.

Jaki i čvrsti start omogućio je domaćinima vodstvo od tri gola na prvoj pauzi, a Frederik Andersen prvi puta je imao posla tek u 17. minuti utakmice. Ducksi su dozvolili gostima tek tri udarca prema svojim vratima tijekom prvih 20 minuta, što se Hawksima nije dogodilo od 1996.

Hawksi se bude i odlučnije ulaze u drugu trećinu u kojoj pariraju, a na momente i dominiraju nad domaćinima te golovima Teuva Teravainena i Brenta Seabrooka smanjuju zaostatak na jedan gol. Kako vrijeme odmiče, Ducksi igraju se slabije i ne mogu pronaći odgovor za stalni pritisak Hawksa. U jednoj od rijetkih prilika uspijevaju i četvrti pak progurati iza leđa Coreyja Crawforda šest minuta prije isteka vremena i vraćaju prednost na dva gola.

Unatoč primljenom golu, pritisak i pokušaji gostiju ne jenjavaju, a kapetan Jonathan Toews u zadnje dvije minute dvaput pogađa mrežu i forsira produžetak. Prvi gol dolazi iz lijevog kruga i odbija se iz okvira, a drugi sa same gol linije.

Produžetak, netipično za ovu seriju, nije potrajao dugo. Lošija izmjena igrača na klupi Hawksa i trenutak nepažnje Bryana Bickella omogućili su Mattu Beleskeyju gol u stilu Bobbyja Orra. Jason Silfverberg pokupio je pokušaj ubačaja paka u zonu Ducksa (Bickell je prejako pucao i pak se odmah od ograde odbio prema centru), dao naprijed za Ryana Keslera kojeg je u stopu pratio Beleskey. Kesler najprije pokušava sam, no Crawford brani nogom, a pak se odbija ravno na palicu Belesekya.

“To je najveći gol koji sam ikada postigao. Sjajan je osjećaj, pogotovo na domaćem ledu. Sada smo na korak do finala“, sažeo je strijelac pobjedničkog gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!