Košarka

Aleksandar Đorđević priopćio imena 24 kandidata za nastup na Europskom prvenstvu

Mihaela Bradovski • utorak, 26.05.2015.
Aleksandar Đorđević priopćio imena 24 kandidata za nastup na Europskom prvenstvu
Foto: EPA

Izbornik košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je širi popis reprezentativaca koji kandidiraju za nastup na Europskom prvenstvu ove godine...

Đorđević je na popis uvrstio 24 imena, a šestoricu će prekrižiti prije nego započnu pripreme 15. srpnja.

Na popisu se nalazi većina igrača koji su nastupali za Srbiju na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, a jedini koji nedostaju su Raško Katić i Nenad Krstić koji je završio reprezentativnu karijeru.

Na popis je uvršteno i nekoliko povratnika poput Milana Mačvana i Zorana Ercega.

Srbija će na Europskom prvenstvu igrati u skupini B u Berlinu u društvu Islanda, Turske, Španjolske, Italije i domaćina Njemačke.

Đorđević je na popis uvrstio sljedeće kandidate:

Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda), Stefan Marković (Unicaja), Vasilije Micić (Bayern), Nemanja Nedović (Valencia), Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Partizan); Rade Zagorac (Mega Leks), Nikola Kalinić (Crvena zvezda), Marko Simonović (Pau Orthez), Marko Kešelj (Mega Leks), Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Nemanja Bjelica (Fenerbahče); Luka Mitrović (Crvena zvezda), Zoran Erceg (Galatasaray), Stefan Birčević (Estudiantes), Milan Mačvan (Partizan); Đorđe Majstorović (Metalac), Nikola Jokić (Mega Leks), Miroslav Raduljica (bez kluba), Boban Marjanović (Crvena zvezda), Ognjen Kuzmić (Golden State Warriors), Vladimir Štimac (Bayern), Nikola Milutinov (Partizan).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2015. u 22:45
    Mozda je trebao jos Lucica i Miljenovica da pozove na siri spisak i to je to. Samo da nas povrede zaobidji a to da ce se raditi punom parom ne sumnjam, jer sam gledao kako su se pripremali prosle godine na Kopaoniku!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2015. u 21:48
    Sa ovakvom ekipom srbi su jako konkurentni, ako stvore kemiju u momčadi kao prošle godine mogu jako jako daleko. Nadam se da će i Peras bit pametniji od Repeše i da će izvuć maksimum iz naših košarkaša
    Obrisan korisnik
  • Zdren26.05.2015. u 21:45
    Dosta jakih imena
    Zdren