Tenis

Lučić-Baroni kreirala najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela turnira, izbacila Simonu Halep

Mihaela Bradovski, Hrvoje Ožanić • srijeda, 27.05.2015.
Lučić-Baroni kreirala najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela turnira, izbacila Simonu Halep
Foto: EPA

Sjajne vijesti dolaze iz Pariza! Mirjana Lučić-Baroni i Donna Vekić plasirale su se u treće kolo Roland Garrosa. Lučić-Baroni kreirala je veliko iznenađenje svladavši u drugom kolu Rumunjku Simonu Halep, jednu od glavnih favoritkinja za osvajanje Roland Garrosa dok je Donna Vekić nadigrala Bojanu Jovanovski...

Briljantan nastup Mirjane Lučić-Baroni u drugom kolu Roland Garrosa. Treća igračica svijeta Simona Halep nije uspjela doći do pobjede koju je očekivala i Lučić-Baroni ponovila je u međusobnom dvoboju ono što je napravila i na US Openu.

U New Yorku je slavila sa 7:6, 6:2, a ovdje je bila bolja uz nešto uvjerljiviji rezultat 7:5, 6:1.

Halep je u Pariz došla vjerujući da će daleko dogurati, ali već u drugom kolu naišla je na Lučić-Baroni koja očito ima odgovor za njezinu igru.

U prvom setu Lučić-Baroni je dva puta gubila prednost od breaka, ali kada je došao treći break hrvatske igračice, on je ujedno i značio uzimanje seta sa 7:5.

U drugom setu Lučić-Baroni je brzo stvorila visoku prednost, došla do dvostrukog breaka i Halep koja je imala samo pet winnera, morala se oprostiti od turnira.

Treće kolo za Lučić-Baroni donosi dvoboj protiv Alize Cornet, domaće igračice koja je bila bolja od Rumunjke Alexandre Dulgheru.

Odličan hrvatski dan upotpunila je Donna Vekić koja je stigla do još jedne vrijedne pobjede. Ovaj put svladala je Bojanu Jovanovski.

Iako su obje igračice imale po 30 neprisiljenih pogrešaka i sličan broj winnera (15 Jovanovski, 17 Vekić), hrvatska igračica slavila je u dva seta.

Bez obzira što je imala tek 48 posto ubačaja prvog servisa i deset dvostrukih servis pogrešaka, Vekić nije dopustila nijednu break loptu protivnici dok je sama realizirala tri od devet prilika.

U trećem kolu igrat će protiv bolje iz dvoboja Ane Ivanović i Misaki Doi.

Roland Garros, drugo kolo:
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Simona Halep (Rumunjska, 3) 7:5, 6:1
Donna Vekić (Hrvatska) - Bojana Jovanovski (Srbija) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10827.05.2015. u 22:22
    Isusa ti, kako ju je Miki izšibala. Veli ruski komentator „virtuozna", jeste. Nadam se da će se dosta moći oporaviti do idućeg meča.
    narada108
  • Obrisan korisnik27.05.2015. u 19:38
    nije nevjerojatno dobit treću igračicu WTA liste, nevjerjatno je dobit je dvaput zaredom, na identičan način, oba puta na najvećim turnirima današnjice. Lučićka kako je danas igrala, teško bi je i Serena iz boljih dana dobila, bez imalo pretjerivanja
    Obrisan korisnik
  • teniosac27.05.2015. u 17:10
    bravo Mirjana i Donna..
    teniosac
  • narada10827.05.2015. u 16:28
    bravo, čisto nemam riječi. Dobiti treeeeććuuu igračicu WTA-liste. Nevjerojatno. A i Donna je pokazala par znakove (teniskog) života, dobila igračicu koja je više od 100 mjesta pred njom na ljestvici. Dobro znamo, to više ide na Donnin pad nego na kvalitetu suparnice.
    narada108