Zimski sportovi

Video: Velika pobjeda Rangersa, odluka u sedmoj utakmici

Željka Jurkas • srijeda, 27.05.2015.
Video: Velika pobjeda Rangersa, odluka u sedmoj utakmici
Foto: EPA

Prvak Istoka bit će poznat nakon sedme utakmice. Rangersi su se sinoć u Amalie areni u Tampi pobrinuli da još jedna serija Istoka ode do maksimalnog broja utakmica. Velikom izvedbom uništili su nade domaćina i omogućili si povratak na domaći led...

Tampa Bay Lightning – New York Rangers 3:7 [3:3]

(0-1 Brassard, 0-2 Yandle, 1-2 PPG Callahan;; 1-3 Miller, 1-4 Sheppard, 1-5 Brassard, 2-5 Kučerov, 2-6 PPG Nash, 3-6 Kučerov, 3-7 EN Brassard)

Blueshirtsi su stigli u Tampu posve svjesni da igraju možda posljednji susret sezone, no isto tako, posve svjesni činjenice da u zadnjem susretu nisu dali svoj maksimum. Nakon što su ih Boltsi na domaćem ledu MSG-a zatvorili i klinikom obrane uzeli uvjerljivu pobjedu, Rangersi su otišli u suprotnom smjeru. Eksplozijom napada u zadnjoj trećini, nakon odolijevanja naletima Lightninga kroz drugu i dobar dio prve, poslali su Bena Bishopa na klupu te osigurali još jednu priliku za prolazak u veliko Finale.

Henrik Lundqvist, kao i u najvećem broju dosadašnjih pobjeda, ponovno je bio važan faktor i dao svoj obol i usmjerio utakmicu ka pobjedi. S 36 obrana zaustavio je napade domaćina kada je bilo najpotrebnije. Ragsi su uzeli vodstvo rano na početku prve, prvim od tri gola večeri Dericka Brassarda, no nedugo nakon njegovog udvostručenja desetak minuta kasnije domaćini uzvraćaju, konačno se bude i kreću u ofenzivu. Jak pritisak i forecheck zaustavljao je pokušaje gostiju, no jednako uspješno je Kralj Henrik sprječavao akcije Lightninga.

“Bio sam razočaran svojom igrom u zadnjoj utakmici. Zbog toga sam jučer bio pod dosta lošim osjećajem i sve što sam htio bilo je iskazati se za momčad. Puno hvale ide prema J.T-u i Ricku koji su omogućili puno akcija, a ja sam se našao na pravom mjestu“ , rekao je Brassard nakon susreta. U zadnjoj trećini dvaput je pogodio mrežu, a njegov drugi gol omogućio je prve playoff minute Andreiju Vasilevskom. Nikita Kučerov postigao je dva gola za domaćine unutar šest minuta ublaživši time poraz, no Brassard zaokružuje hat trick pronalaskom prazne mreže minutu i pol prije isteka vremena.

“Nećemo sad samo sjediti, duriti i sažalijevati se. Moramo otići i u gostima pobijediti da bi ušli u Finale. Sigurni smo u svoje mogućnosti. Koji god razlog bio, bolje smo igrali u gostima u zadnjih par navrata, pa neka nam to bude pozitivna strana“, zaključio je kapetan Boltsa Steven Stamkos i najavio veliko finale Istoka koje će se odigrati u petak u Madison Square Gardenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2015. u 17:01
    ...
    Obrisan korisnik