Zimski sportovi

Video: Hawksi produljili nadu, serija izjednačena

Željka Jurkas • četvrtak, 28.05.2015.
Video: Hawksi produljili nadu, serija izjednačena

Poput Istoka i Zapad će dobiti svog prvaka nakon najvećeg mogućeg broja utakmica u zadnjoj konferencijskoj seriji. Po svega drugi puta u povijesti od formiranja finala konferencija, oba sudionika Finala bit će odlučena u sedmom susretu...

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 5:2 [3:3]

(; 1-0 Saad, 2-0 Hossa, 3-0 Kane, 3-1 PPG Maroon; 3-2 Stoner, 4-2 Shaw, 5-2 EN Shaw)

Biti ili ne biti za Chicago i potencijalno zadnja utakmica sezone na ledu United centra potaknula je promjene kroz sastav. Poput oružja za kritične trenutke trener Hawksa Joel Quenneville vratio je Patricka Kanea uz bok kapetana Jonathana Toewsa te još jednom pogodio. Brandon Saad, kao treći član prve linije, dao je svoj doprinos, a leđa im je svima držao i u napadu asistirao Duncan Keith.

Jedna od najtjesnijih pobjeda, iako rezultatski to tako ne izgleda, okrunila je vodstvo domaćina od kraja prve polovine susreta. Ducksi su imali blagu prednost u prvoj trećini, a Hawksi su odgovorili u drugoj, da bi gosti ponovno u trećoj, u zaostatku od dva gola, dominirali ledom. No, stvaranje prilika ne garantira uspjeh, pa su tako iz 13 udaraca u okvir Coreyja Crawforda Ducksi samo jednom pogodili mrežu, dok su Hawksi imali polovičan uspjeh - iz četiri udaraca na vrata Frederika Andersena njih dva su ušla.

Power play tim Ducksa jedini je realizirao prednost. Nakon što su domaćini triput zatresli mrežu unutar četiri minute u drugoj trećini, dvije minute kasnije Patrick Maroon prošao je Crawforda i dao realne osnove velikoj ofenzivi u zadnjoj trećini. Clayton Stoner, svojim prvim golom playoffa, smanjio je razliku, a do potvrde pobjede čekalo se do zadnjih minuta susreta kada je Andrew Shaw s dva gola izbrisao svaku sumnju.

Ducksi su se ovim izjednačenjem po treći puta u zadnje tri godine našli su jako poznatoj situaciji. Svoju sezonu su u zadnja dva doigravanja završavali porazima nakon što su u seriji vodili s 3:2 (2013. Red Wingsi, 2014. Kingsi). I za Hawkse forsiranje sedme utakmice u finalu konferencije nije nepoznanica. Prošle sezone su u Staples centru u Los Angelesu pobijedili Kingse i vratili seriju u United centar. Doduše, završetak produžetka te sedme utakmice bi vjerojatno željeli izbjeći.

“Jedna utakmica odlučuje o odlasku u Stanley Cup finale. Uzbuđen sam zbog toga. Mislim, radije bih da smo uspjeli u šest. No, kada sjedneš i razmisliš da imaš priliku otići igrati za Stanleyja, i da je to utakmica na tvome ledu, pred tvojim navijačima, moram vjerovati da će obje momčadi odigrati najbolje utakmice serije“, rekao je pred sedmu utakmice trener Ducksa Bruce Boudreau nakon što je njegova momčad po prvi puta ove postsezone izgubila susret u regularnom dijelu.

Finale Istoka na rasporedu je u petak navečer, dok je finale Zapada u subotu. Stanley Cup Final započinje u srijedu, 3. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!