Nogomet

Blatter krivi "nekolicinu": "Ne možemo stalno sve nadzirati. Bit će još loših vijesti, ali neka ovo bude prekretnica"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.05.2015.
Blatter krivi "nekolicinu": "Ne možemo stalno sve nadzirati. Bit će još loših vijesti, ali neka ovo bude prekretnica"
Foto: EPA

Sepp Blatter otvorio je Kongres Fife u Zürichu, koji se odvija u sjeni uhićenja i u iščekivanju predsjedničkih izbora u petak.

Predsjednik Fife Sepp Blatter otvorio je Kongres Svjetske nogometne federacije, u sklopu kojega će tražiti novi mandat na čelu organizacije kojoj je imidž dodatno narušen uhićenjem visokih dužnosnika u srijedu ujutro.

"FIFA još nije doživjela ovakva vremena. Ukoliko se aktivnosti uhićenih dokažu, bit će na sramotu i poniženje nogometa te traže reakciju svih nas. Ne smijemo više provlačiti ugled nogometa kroz blato, to mora prestati", poručio je Blatter.

Švicarac se ne osjeća osobno odgovornim za sve što se događa te objašnjava kako nije imao saznanja o nezakonitim zbivanjima unutar Fife.

"Mnogi me smatraju odgovornim, ali ne možemo stalno sve nadzirati. Ako netko želi napraviti nešto pogrešno, pokušat će to sakriti. Naravno, ja moram snositi odgovornost za ugled organizacije i pronaći način kako popraviti stvari. Neću dopustiti da djela nekolicine unište trud i integritet većine", tvrdi.

"Poput ostatka društva, korupcija u nogometu vlada samo među manjinom. Surađivat ćemo s vlastima kako bismo ih otkrili i kaznili. Sljedeći će mjeseci biti teški, bit će još loših vijesti, ali samo tako možemo vratiti povjerenje. Neka ovo bude prekretnica. Nogomet zaslužuje više i moramo odgovoriti na izazov", najavio je Sepp Blatter.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.05.2015. u 16:53
    sve vas treba u zatvor iz vrha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2015. u 10:47
    čini mi se da je tu malo pošteni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2015. u 05:52
    ''capo di tutti capi'' vrti svoje lazi iako zna da mu nitko ne vjeruje. iskreno, ne znam koja je gora opcija - da na izborima pobjedi on ili ovaj njegov protukandidat...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2015. u 00:29
    Bit će još loših vijesti jer sutra dobiva novi mandat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.05.2015. u 22:05
    "Bit ce jos losih vijesti" ??? bas me zanima kak on zna haha frajer je isto mulj teski
    Obrisan korisnik