Tenis

Ćorić: "Nisam se bojao poraza, a pokušavam biti poput Đokovića", Đoković: "Ćorić jako zrelo razmišlja, podsjeća na mene"

Borna Rupnik • četvrtak, 28.05.2015.
Ćorić: "Nisam se bojao poraza, a pokušavam biti poput Đokovića", Đoković: "Ćorić jako zrelo razmišlja, podsjeća na mene"
Foto: EPA

Borna Ćorić izdržao je pet setova protiv Tommyja Robreda na Roland Garrosu, a za pobjedu je dobio i pohvale prvog tenisača svijeta, Novaka Đokovića.

Novak Đoković lakoćom je odradio posao protiv Müllera na Roland Garrosu, dok je Borna Ćorić upisao jednu od najvažnijih pobjeda svoje karijere i izbacio 18. nositelja Tommyja Robreda.

"Nisam se bojao poraza, imao sam dobar plan i dobro sam igrao tijekom cijelog meča, premda je Robredo stvarno bio izvrstan suparnik. Hvala Ivaniševiću što me došao gledati. Uvijek ga pitam hoće li dođe, njegovo mi prisustvo znači sve", rekao je mladi hrvatski tenisač poslije meča.

Sljedeći će mu protivnik biti Amerikanac Jack Sock.

"Znam da odlično servira, a dovoljno govori što je pobijedio Dimitrova. Međutim, imam priliku za prolazak dalje, probat ću je iskoristiti", najavio je Ćorić.

Ćorićeve je nastupe pohvalio i Đoković, kojemu se posebno sviđa Ćorićev pristup teniskom životu.

"Sviđa mi se kako Ćorić pristupa svojim susretima, jako zrelo razmišlja. Podsjeća me na mene u tim godinama. Veliki je borac, dobar na osnovnoj crti, a popravio je i servis. Profesionalno pristupa i mečevima i teniskom životu, što nije česta pojava", rekao je prvi tenisač svijeta.

Hrvatska teniska nada upravo u Đokoviću vidi jednog od svojih teniskih uzora.

"Pokušavam biti poput Đokovića, odlično je što on misli da ću imati veliku karijeru. Mislim da sam rođen s osjećajem za profesionalnost, znam što smijem, a što ne, i to mi je sasvim normalno", zaključio je Ćorić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10829.05.2015. u 17:36
    velika pohvala "šefa".
    narada108
  • Obrisan korisnik29.05.2015. u 17:32
    Koliko je tih mečeva karijere do sada imamo sigurno stotinu,ja mislim kako će meč karijere biti kada osvoji svoj prvi grand slam
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.05.2015. u 16:46
    ajmo borna još barem 3. kolo proć pa onda šta bude bude.
    Obrisan korisnik
  • Totalna_Pasiva29.05.2015. u 13:49
    Bravo momak! Nastavi tako i nikad se nezna, volio bi za 8-9 godina vidit Đokovića u tvom timu i tebe kao njegovog nasljednika u svjetskom tenisu.
    Totalna_Pasiva
  • Obrisan korisnik29.05.2015. u 10:45
    svaka mu čast, samo neka nastavi
    Obrisan korisnik