Tenis

Još jedan sjajan dan za Francuze, Federer i Wawrinka na identičan način do prolaza

Branimir Korać • subota, 30.05.2015.
Još jedan sjajan dan za Francuze, Federer i Wawrinka na identičan način do prolaza
Foto: EPA

Prvi susreti trećeg kola Roland Garrosa protekli su u francuskom znaku, a osim prolaza u četvrto kolo, upisan je i jedan u treće kolo i to Richarda Gasqueta u nastavljenom dvoboju protiv Carlosa Berlocqa...

Jedini osvajač Roland Garrosa u Nadalovoj eri, Roger Federer, nastavio je lov za 18. Grand Slam trofejom u karijeri. 11. godinu zaredom plasirao se u četvrto kolo Roland Garrosa svladavši Damira Džumhura u tri seta. Iako već tri godine čeka na 18. Grand Slam naslov, Federer s ovom formom nije bez šanse.

"Ne znam hoću li imati pravu šansu za to, možda završim sutra karijeru, a možda budem igrao još pet godina. Ono što znam je da bih bio jako sretan kada bih to uspio, samo sam u to siguran."

Domaći favorit Jo-Wilfried Tsonga u drugom kolu za protivnika imao je klasičnog zemljaša Pabla Andujara i iako je slavio u tri seta, Tsonga je morao dosta raditi za pobjedu. Ipak, u ključnim trenucima bio je pravi i uz veliku podršku publike stigao je do pobjede.

U sljedećoj rundi očekuje ga Tomaš Berdych i novi izazov, ali uz ovakvu podršku i s ovakvom energijom, Tsonga je iznimno opasan.

U francuskom dvoboju Gilles Simon je teže od očekivanja svladao Nicolasa Mahuta. Slavio je u pet setova nakon što je Mahut dobio drugi i treći set s po 8:6 u 13. igri, međutim Simon je ipak uspio okrenuti i otići do pobjede.

Mahut nije odustao od svog stila igre, izašao je na mrežu čak 104 puta i od toga poentirao 51 put. Simon se uspio prilagoditi na takvu igru i pronalazio je rješenje za takav nastup.

Odličan dan za Francuze nastavio je i Gael Monfils koji je u pet setova bio bolji od vrlo dobrog Urugvajca Pabla Cuevasa. Monfilsu je ova pobjeda donijela za nagradu dvoboj protiv Rogera Federera.

Nikakvih problema nije bilo za Stana Wawrinku i Teimuraza Gabašvilija koji su ubilježili glatke pobjede u tri seta protiv Stevea Johnsona i Teimuraza Gabašvilija. Tomaš Berdych morao je puno više raditi protiv Benoita Pairea, ali ipak nije dozvolio iznenađenje.

Kod tenisačica Maria Šarapova imala je potencijalnu minu na putu, ali je spriječila neku neizvjesnost. Bila je bolja od Samanthe Stosur i na kraju ubilježila prolaz.

"Bilo je malo nervoze, Sammy je dobra igračica i znala sam da ću se morati jako boriti. Uspjela sam, nije bilo baš idealno, ali sam zadovoljna nastupom."

U dva seta očekivane pobjede upisale su Lucie Šafarova i Ekaterina Makarova protiv Sabine Lisicki i Elene Vesnine, a iznenadila je Flavia Pennetta glatkom pobjedom protiv Carle Suarez Navarro koja igra dobar tenis ove godine.

Pobjede u tri seta upisale su Gabrine Muguruza i Elina Svitolina.

Tenisači, treće kolo:
Roger Federer (Švicarska, 2) - Damir Džumhur (BiH) 6:4, 6:3, 6:2
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 14) - Pablo Andujar (Španjolska) 7:6(3), 6:4, 6:3
Gilles Simon (Francuska, 12) - Nicolas Mahut (Francuska) 6:2, 6:7(6), 6:7(6), 6:3, 6:1
Gael Monfils (Francuska, 13) - Pablo Cuevas (Urugvaj, 21) 4:6, 7:6(1), 3:6, 6:4, 6:3
Stan Wawrinka (Švicarska, 8) - Steve Johnson (SAD) 6:4, 6:3, 6:2
Tomaš Berdych (Češka, 4) - Steve Johnson (SAD) 6:1, 6:7(5), 6:3, 6:4
Teimuraz Gabašvili (Rusija) - Lukaš Rosol (Češka) 6:4, 6:4, 6:4

Tenisačice, treće kolo:
Maria Šarapova (Rusija, 2) - Samantha Stosur (Australija, 26) 6:3, 6:4
Lucie Šafarova (Češka, 13) - Sabine Lisicki (Njemačka, 20) 6:3, 7:6(2)
Ekaterina Makarova (Rusija, 9) - Elena Vesnina (Rusija) 6:2, 6:4
Flavia Pennetta (Italija, 28) - Carla Suarez Navarro (Španjolska, 8) 6:3, 6:4
Garbine Muguruza (Španjolska, 21) - Angelique Kerber (Njemačka, 11) 4:6, 6:2, 6:2
Elina Svitolina (Ukrajina, 19) - Annika Beck (Njemačka) 6:3, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!