Zimski sportovi

Video: Shutout Bishopa za ulazak u finale, Rangersi poraženi u new Yorku

Željka Jurkas • subota, 30.05.2015.
Video: Shutout Bishopa za ulazak u finale, Rangersi poraženi u new Yorku

Pobjednik Istoka odlučen je u sedmoj utakmici serije u Madison Square Gardenu. Boltsi su još jednom pobijedili u gostima i u finalu sezone čekaju pobjednika Zapada koji će večeras biti odlučen u sedmom susretu Ducka i Hawksa...

New York Rangers – Tampa Bay Lightning 0:2 [3:4]

(;; 0-1 Killorn, 0-2 Palat)

Trebao je to biti pravi spektakl. Sedma utakmica finala istočne konferencije u kojoj su Rangersi tražili prolazak u Stanley cup finale drugu godinu u nizu. Unatoč svim predispozicijama, rijetki u sastavu Blueshirtsa su odigrali na visini. Vratar Henrik Lundqvist nije razočarao i držao je momčad u igri koliko je mogao, no u konačnici samo on nije bio dovoljan.

S druge pak strane, Lightning je izašao na led s više nego spremnim igračima, a Ben Bishop se oporavio od kratkotrajnog kolapsa u šestoj utakmici kada je pustio pet golova i bio povučen na klupu. Obranama u pravim trenucima spriječio je i ono malo kvalitetnih pokušaja koje su Rangersi stvorili.

“Znate što? Kroz ovo doigravanje igrali smo u poprilično posebnim arenama. Počeli smo u Detroitu, išli kroz Montreal i sada smo ovdje... Mislim da smo prva momčad koja je pobijedila tri momčadi Originalnih šest da bi došla do Finala. To dovoljno govori o tome koliko težak put smo imali. Nije lako pobijediti u tim dvoranama.

Prije utakmice smo razgovarali i dogovorili se da što god da se dogodi, nećemo odustati od svoje igre i strukture. Treba pohvaliti njihovog vratara. Imao je nevjerojatne obrane i držao utakmicu na 0:0 do zadnje trećine, kada se stvarno sve može dogoditi. Držali smo se dogovora i zato sam posebno ponosan na svoje dečke“, zaključio je osvrt na utakmicu i put do Finala kapetan Boltsa Steven Stamkos.

Gosti su pritiskali i stvarali uvjerljivo više prilika kroz prve dvije trećine, no Kralj Henrik nije dozvoljavao prolazak paka do mreže. Konačno, u drugoj minuti zadnje trećine prošao ga je Alex Killorn. Matthew Carle držao je pak uz ogradu na lijevoj strani i dobro zapazio Killorna koji se borio za prostor pored Lundqvista. U trenutku kada je suzio vidno polje vratara, Killorn je dobio pak i okrenut leđima iz okreta pogodio mrežu.

Za drugi gol pobrinuli su se Tyler Johnson i Ondrej Palat koji su pokazali što znači brzina i uigranost. Pobjegli su domaćinima koji nisu bili u stanju ništa više nego ih samo popratiti dok je Nikita Kučerov, treći član linije Trojčekaodradio svoj dio posla stvarajući gužvu kroz sredinu.

“Rekao sam ovoj grupi da mislim da smo posebna i sjajna momčad. Zadnje tri, četiri godine smo jedna od momčadi koja je odigrala najviše utakmica doigravanja. Tu smo. Odlično je biti dio ove grupe i svi puno radimo i dajemo sve od sebe. Ove godine to nije bilo dovoljno dobro, iako smo bili jako blizu. Posebno je ići kroz cijeli taj put, no isto tako, jako je teško kada ne dođeš do željenog rezultata“, rekao je za kraj vratar domaćina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!