Zimski sportovi

Video: Hawksi u finalu nakon još jedne gostujuće pobjede

Željka Jurkas • nedjelja, 31.05.2015.
Video: Hawksi u finalu nakon još jedne gostujuće pobjede

Ducksi su treću godinu u nizu na domaćem ledu u sedmoj utakmici završili sezonu nakon što su seriju vodili s 3:2. Hawksi su s druge strane ušli u drugo finale u tri godine zahvaljujući jezgri momčadi koja u najvažnijim trenucima pokazuje koliko vrijedi...

Anaheim Ducks – Chicago Blackhawks 3:5 [3:4]

(0-1 Toews, 0-2 PPG Toews; 0-3 Saad, 0-4 Hossa, 1-4 Kesler; 2-4 Perry, 2-5 PPG Seabrook, 3-5 PPG Beleskey)

Pitanje je da li je teže momčadi Ducksa koja je treću godinu u nizu ispustila vodstvo u seriji i u Honda centru u sedmoj utakmici svjedočila još jednom razočaravajućem prekidu sezone ili njihovom treneru Bruceu Boudreau koji je vodio šest odlučujućih sedmih utakmica (tri u nizu s Capitalsima i sada tri u nizu s Ducksima) i nakon sinoć završio s neslavnim skorom od 0-6, no, nakon svega ostaje činjenica da su Hawksi vođeni kapetanom Jonathanom Toewsom grizli od prve minute i, poučeni gorkim iskustvom prošle sezone, ništa nisu prepuštali slučaju.

Vodeći momčad primjerom, Toews je postigao prva dva gola Hawksa, a za njegovu liniju tijekom cijelog susreta Ducksi nisu pronašli rješenje. Jezgra momčadi koja je osvojila dva naslova prvaka u zadnjih pet godina, i u šestoj će se boriti za treći, dala je dodatnu potporu i samopouzdanje, a riječima kapetana, dečki su „poticali i hranili jedni druge“.

Četiri puta pak se našao iza leđa Frederika Andersena prije nego su domaćini odgovorili. Ryan Kesler, igrač koji se prošlo ljeto priključio Anaheimu, jedini je kroz cijeli susret izgledao i igrao kao da mu nije svejedno. Ostat će upamćena njegova izjava da nitko ne može podnijeti količinu udaraca kojom su Ducksi zasuli Hawkse i ne pokleknuti, no čini se da samo brutalna snaga i vjera u povratak u zadnjim minutama susreta nisu pobjednički recept.

S visokim vodstvom gosti su ušli u zadnju trećinu, no posve svjesni s kime igraju, malo toga su do samoga kraja pružili domaćinima. Corey Crawford ponovno je bio najbolji kada je trebao, a obrana Hawksa dodatno je pojačala pritisak i koncentraciju prema kraju susreta.

Ducki su samu završnicu učinili zanimljivom konačno proigravši, a u dva navrata su smanjili zaostatak na dva gola. 40 sekundi prije isteka vremena Matt Beleskey postavio je konačnih 3:5 nakon kojih je slijedila opsada gostujućih vrata.

“Nije bilo lakih utakmica. Ništa nam nije poklonjeno. Nije bilo trenutka za koji bi mogli reći da smo nešto lako dobili jer je Anaheim odigrao loše. Sve smo morali zaraditi protiv te momčadi. Bio je to nevjerojatan test za obje momčadi“, rekao je za kraj strijelac dva pogotka.

Finale započinje u srijedu u Amalie areni u Tampi i igrat će se u ritmu srijeda-subota-ponedjeljak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!