Liga prvaka - Final Four, za 3. mjesto, 31.05.2015.
Barlinek Industria Kielce
Barlinek Industria Kielce 28:26 Kiel
Kiel

Vive Tauron Kielce na pogon Bieleckog do nove bronce u Ligi prvaka

Jelena Bagarić • nedjelja, 31.05.2015.
Vive Tauron Kielce na pogon Bieleckog do nove bronce u Ligi prvaka
Foto: EPA

Po drugi puta rukometaši Poljskog Kielcea došli su do trećeg mjesta u Ligi prvaka i to ponovo svladavši njemački Kiel. „Hrvatski“ Kielce slavio je rezultatom 28:26 nakon što je pobjedu zapečatio Manuel Štrlek 15 sekundi prije kraja utakmice. Kiel tako treću godinu za redom ostaje bez trofeja Lige prvaka i po drugi puta bez medalje.

Vive Tauron Kielce – THW Kiel 28:26 (12:12)

Nakon izuzetne borbe u svih 60 minuta utakmice rukometaši Kielcea izašli su kao pobjednici protiv moćnog Kiela. Iako je činilo da će završnica utakmice biti neizvjesna, Kielce je trima uzastopnim pogocima pet minuta prije kraja pobjegao na plus četiri i time si širom otvorio vrata do pobjede. Kiel je pokušao sustići, no ispriječio se odlični Slawomir Szmal i hitronogi Manuel Štrlek koji je „zakucao posljednji čavao“ za pobjedu poljske momčadi.

Već od samog početka susreta bilo je jasno da će se na terenu LANXESS Arene voditi velika i žustra borba. Obje momčadi igrale su izuzetno čvrsto i grubo pa se sve do devete minute rezultat držao u egalu. Prvi se na dva razlike odvojio Kiel u devetoj minuti pogotkom Domagoja Duvnjaka. Najbolji hrvatski rukometaš je dvije minute kasnije zaradio isključenje te dao šansu Kielceu da ponovo izjednači. Kielce je do izjednačenja došlo u 14. minuti nakon što je s linije sedam metara precizan bio Karol Bielecki. U drugoj polovini prvog dijela Kielce je preuzelo vodstvo u 18. minuti, a precizan je bio Manuel Štrlek.

Ubrzo nakon na plus dva podiže Bielecki. Četiri minute prije kraja Kiel konačno dolazi do izjednačenja, 9:9, Henrik Lundström zabio je s krila nakon što se Slawomir Szmal nije uspio zamijeniti s Mateuszem Jachlewskim koji je umjesto njega stajao na vratima. Kiel je ponovo poveo 45 sekundi prije isteka 30 minute preko Arona Palmarssona, no ubrzo je to anulira Bielecki za 12:12. Kiel je imao još 15 sekundi za napad no Poljska momčad uspješno se obranila, te se na odmor otišlo bez rezultatske prednosti za jedno od momčadi.

Drugo poluvrijeme furiozno otvara Kiel s dva uzastopna pogotka Steffena Weinholda. Kielce nije dozvolilo njemačkoj momčadi da se razmaše pa promptno postižu tri uzastopna pogotka za 15:14 (Bielecki, Reichmann, Lijewski). Nakon nekoliko minuta izjednačenog rezultata Krzysztof Lijewski zabija za 18:16. S druge strane Duvnjak smanjuje, ali odmah nakon pogotka dobiva svoje treće isključenje i napušta teren u 40. minuti. Duvnjakovo isključenje nije puno potreslo momčad Kiela koja preko Patricka Wienceka dolazi četiri minute kasnije do izjednačenja.

U nastavku se igralo gol za gol, ali ti golovi teško su padali jer su se Szmal i Palicka razbranili. Szmal je prvo obranio sedmerac Joanu Canellasu, zatim je Palicka dvostrukom obranom zaustavio Kielce, a nakon toga Szmal kontru Kiela. U idućem napadu Palicka ponovo izlazi kao pobjednik, a Vujin postiže pogodak za 22:22. I tada kreće velika serija poljske momčadi koja pet minuta prije kraja praktički rješava utakmicu. Dva isključenja u tri minute Wienceka (50. I 53.) otvorilo im je put k pobjedi. Precizni su redom bili Ivan Čupić, Bielecki i konačnih 26:22 postavio je Lijewski.

Iako nije puno vremena ostalo Kiel se nije predao. Na ruku im je išao i izravni crveni karton Piotra Chrapkowskog koji je grubim prekršajem zaustavio Runea Damhkea. Tako se Kiel s dva pogotka Vujina i jednim Dahmkea minutu prije kraja približio na samo pogodak zaostatka (27:26). Palicka je u idućem napadu zaustavio udarac Kielcea, a u polukontri se našao Dahmke čiji udarac spektakularno brani Szmal i u kontru šalje Štrleka koji zabija za konačnih 28:26. Ostalo je još desetak sekundi no šanse za Kiel više nije bilo. Kielce je tako moglo početi slaviti svoju drugu broncu u Ligi prvaka.

Apsolutni heroj Kielcea uz odličnog Szmala bio je raspoloženi Bielecki koji je ukupno postigao devet pogodaka. Slijedi ga Lijewski s pet pogodaka. I hrvatski rukometaši imali su dobar učinak, Denis Buntić zabio je četiri, Štrlek dva i Čupić jedan pogodak. Željko Musa nije se upisao u strijelce, a Marin Šego također nije zabilježio učinak na vratima. Kod Kiela istakao se Vujin sa pet pogodaka, dok su Duvnjak i Rasmus Lauge Schmid dodali po četiri.

Liga prvaka - Final Four

za 3. mjesto

Barlinek Industria Kielce28:26Kiel

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!