Rukomet

Mrđen: "Ne smijemo se bojati, moramo razmišljati na način da su to samo dvije utakmice"

Sportnet • ponedjeljak, 01.06.2015.
Mrđen: "Ne smijemo se bojati, moramo razmišljati na način da su to samo dvije utakmice"
Foto: FaH

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija drugu fazu priprema za kvalifikacije susrete protiv Švedske odrađuje u Koprivnici.

Prvi susret sa Šveđankama odigrat će se također u Koprivnici, točnije, ŠD gimnazije Fran Galović u nedjelju, 7. lipnja, s početkom u 17.15 sati. Tom prilikom gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak u prostorijama Gradske vijećnice upriličila je prijem za hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju i stručni stožer te im poklonila suvenir za uspomenu na posjet gradu te zaželjela svu sreću u nadolazećim susretima. Nakon prijama održana je i konferencija za medije na kojoj su izbornik Goran Mrđen te reprezentativke Andrea Penezić i Marta Žderić najavili kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se potkraj godine održati u Danskoj.

Izbornik Goran Mrđen ukratko je najavio kvalifikacijske susrete sa Švedskom i kratko prokomentirao pripreme.

"Nadam se da ćemo ostvariti ono što bi cure međusobno željele. Kada se izvukla Švedska znali smo da je to težak protivnik. Na neki način eliminirala nas je s Eura, ali mislim da je to i najbolji motiv da im se vrati za taj poraz."

"Daleko smo još od prvog postava, ali cure su sve zdrave. Od ponedjeljka smo kompletni, svih 18 cura će biti na okupu.Švedska je teorijski favorit i zbog rejtinga. Iako ukupno gledajući mi imamo najbolju strijelkinju Lige prvaka, osvajačicu Lige prvaka te velik broj igračica koje su igrali u Europi stoga ni oni nisu baš najsretniji što su nas izvukli. Švedska je dosta kvalitetna u obrani i najjači su u 'guranju s leđa' kako se kaže. Dat ćemo sve od sebe u toj utakmici, ali ne treba vezati ruke i pričati o nekoj povijesnoj utakmici. Svjesni smo da je u pitanju Svjetsko prvenstvo koje veže Olimpijske igre na sebe, ali ne smijemo se bojati. Trebamo gledati da su to dvije utakmice, četiri poluvremena u kojima se sve može. I to je to."

Reprezentativka i igračica Vardara istaknula je kako se nada da će u Koprivnici imati veliku podršku s tribina.

"Slažem se s trenerom da postoji želja za osvetom. Dužne smo Švedskoj od Eura. To je vrlo kvalitetna ekipa i imaju dosta igračica koje igraju u najboljim europskim klubovima. Ne mogu obećati pobjedu, ali mogu obećati da ćemo dati sve od sebe na terenu. Sve smo već igrale u Koprivnici i znamo da je domaća atmosfera. Mislim da ćemo imati odličnu podršku iz cijele Hrvatske, a to je samo dodatni motiv da što bolje igramo."

Vratarka Marta Žderić istaknula je kako će reprezentacija dati sve od sebe da napravi što bolji rezultat.

"S klubom sam napravila veliki rezultat osvojivši Ligu prvaka, a nada se da ću i s reprezentacijom postići veliki rezultat. Ispali smo nezasluženo s Eura. Sigurna sam da ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat protiv Švedske."

HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!