Tenis

Đoković skinuo Nadala s trona i nanio mu tek drugi poraz u Roland Garrosu

Branimir Korać • srijeda, 03.06.2015.
Đoković skinuo Nadala s trona i nanio mu tek drugi poraz u Roland Garrosu
Foto: EPA

Novak Đoković i Andy Murray odlučit će o jednom sudioniku finala Roland Garrosa u konkurenciji tenisača dok jedan polufinalni par u konkurenciji tenisačica čine Serena Williams i Timea Bacsinszky...

Meč koji se iščekivao i o kojem se pričalo još od ždrijeba Roland Garrosa. Novak Đoković htio je prekinuti tu seriju pobjeda Rafaela Nadala koji je imao samo jedan poraz u karijeri u Roland Garrosa, ali isto tako Nadal je htio skinuti prvog favorita za osvajanje Roland Garrosa.

Na kraju je slavio Đoković u tri seta fantastičnom igrom u meču u kojem Nadal jednostavno nije imao šanse. Posebno u drugom dijelu meča puno bolji Đoković apsolutno je nadigrao kralja Roland Garrosa.

U 72 meča u Roland Garrosu, Nadal je upisao samo dva poraza, a uz Đokovića jedini koji ga je uspio svladati bio je Robin Söderling 2009. godine kada je na kraju trofej podignuo Roger Federer. Đoković je tako stigao do polufinala i velike prilike za osvajanjem jedinog Grand Slam turnira koji mu nedostaje.

Dobro se Nadal nosio s Đokovićem do sredine drugog seta kada jednostavno više nije mogao držati taj ritam i Đoković je odjurio u polufinale.

"Imao sam svojih trenutaka, ali sveukupno Novak je najvećim dijelom držao meč pod kontrolom. Bio je bolji, to je to, vrlo jednostavno. Kada je protivnik bolji od vas i kada igra bolje, onda se ovo dogodi", priznao je poraz nakon meča Nadal koji je prvi puta u karijeri izgubio na zemlji s 3-0 u setovima.

Neće Đoković imati lagan posao u polufinalu, očekuje ga dvoboj protiv Andyja Murraya koji igra u sjajnoj formi. Murray ove sezone igra izvrstan tenis na ovoj podlozi, a pokazao je to i u susretu protiv Davida Ferrera.

Ako izuzmemo pad u igri krajem trećeg seta koji je zaslužan za produženje meča i više utrošenog vremena, no van toga potpuno je držao meč pod svojom kontrolom i igrača koji obožava ovu podlogu, ostavio je u podređenom položaju.

Nakon što je izgubio treći set sa 7:5, Murray je u četvrtom samo mahnuo Ferreru, pobjegao na 5:0 i odjurio u polufinale. Sudeći prema formi obojice igrača, u polufinalu se očekuje izvrstan dvoboj .

Kod tenisačica Serena Williams nije dozvolila nikakvo iznenađenje. Njega nije moglo niti biti, Sara Errani nema snage za raspoloženu Williams koja je bila u pravom izdanju.

Samo četiri gema je izgubila u meču u kojem je praktički sve sama radila. Na njezinih 39 winnera Errani je imala devet, a na Serenine 23 neprisiljene pogreške, Talijanka je imala sedam.

S ovakvom igrom Williams je na dobrom putu da se domogne 20. Grand Slam naslova i približi brojci od 22 koliko ih je osvojila Steffi Graf.

Do svojeg prvog Grand Slam polufinala u karijeri stigla je Timea Bacsinszky, nekada velika nada svjetskog tenisa. Ona je nastavila s dobrim igrama i protiv Alison van Uytvanck i postala je prva Švicarka nakon Patty Schnyder 2004. godine koja je došla do polufinala na Grand Slamu.

Roland Garros, tenisači,. četvrtfinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Rafael Nadal (Španjolska, 6) 7:5, 6:3, 6:1
Andy Murray (Velika Britanija, 3) - David Ferrer (Španjolska, 7) 7:6(4), 6:2, 5:7, 6:1

Roland Garros, tenisačice,. četvrtfinale:
Serena Williams (SAD, 1) - Sara Errani (Italija, 17) 6:1, 6:3
Timea Bacsinszky (Švicarska, 23) - Alison van Uytvanck (Belgija) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2015. u 09:50
    ove godine osvojit će sve Grad slam titule,jednostavno nema konkurencije
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2015. u 13:27
    federer je imao kompleks nadala a nadal ima kompleks đokovića i to je tako.Federer je teško dolazio do pobjeda protiv nadala a isto tako će ubuduće nadal teško dolaziti do pobjeda protiv đokovića, osim ako ne proradi balkanski mentalitet kao u našeg čilića.to je sva istina
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2015. u 08:19
    Sa ovakvom igrom je Rafa gubil od Noleta i kad ovaj nije bil na ovakvoj vrhunskoj razini - jednostavno puno prekratke lopte koje Nole posprema ko na treningu! Bez obzira na veliku pobjedu Nole ima jos dvije stepenice do naslova - po meni ce lakse proc polufinale nego finale ako tamo dodje Wawrinka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Totalna_Pasiva04.06.2015. u 01:23
    I još nešto, mislim da su to vidjeli svi koji su gledali meč. Nadal je prvi put osjetio ono što su toliki protivnici protiv njega osjetili ovdje, a to je nemoć. Već sredinom 2. seta se moglo vidjeti da on ne vjeruje u pobjedu. Ipak, takav šampion će se sigurno i dalje boriti bez obzira na trenutnu... [više na forumu]
    Totalna_Pasiva
  • Totalna_Pasiva03.06.2015. u 20:46
    Šta reći, Nole perfektan. Istina da Nadal nije pružio onakvu partiju na kakvu smo navikli ali velike zasluge za to ima i Nole koji mu nije dopustio da se razmaše.
    Totalna_Pasiva