Zimski sportovi

Video: Crawford i Teravainen za prvu pobjedu Hawksa

Željka Jurkas • četvrtak, 04.06.2015.
Video: Crawford i Teravainen za prvu pobjedu Hawksa

Sama završnica doigravanja NHL-a, veliko Stanley Cup Finale započelo je sinoć u Tampa Bayu. Blackhawksi su još jednom pokazali što znači iskustvo te kasnim zaletom riješili susret u svoju korist i poništili prednost domaćeg leda Boltsa...

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 1:2 [0:1]

(1-0 Killorn;; 1-1 Teravainen, 1-2 Vermette)

Boltsi su izrazito krivo procijenili situaciju i sve čemu se navijači i vodstvo mogu nadati je da će ovo biti velika škola iz koje će nešto naučiti, kada već nisu na tuđim greškama. Uz odličnu igru i s vodstvom od gola razlike ušli su u zadnju trećinu i umjesto da nastave s pritiskom, domaćini su se okrenuli taktici čuvanja vodstva koja je dovela do sve većeg zamaha Hawksa. Momčad koja se nikada ne predaje iskoristila je dva manja propusta i kaznila Tampu preokrenuvši utakmicu u dvije minute.

“Ne znam da li je „to očekujemo“ pravi izraz, ali svakako vjerujemo u sebe u svlačionici. Nikada, bez obzira na rezultat i stanje na ledu, nismo van igre“, prokomentirao je Patrick Sharp nakon velikog povratka i pobjede u prvoj utakmici na gostujućem ledu Amalie arene.

Teuvo Teravainen prometnuo se u heroja prve utakmice serije, uz bok vrataru Coreyju Crawforu koji je momčad držao u igri posebice kroz prvih 20 minuta kada su domaćini komotno mogli stići do puno većeg vodstva. Jedna od najboljih obrana susreta bila je neposredno prije izjednačujućeg gola kada je zaustavio prodor Ryana Callahana koji bi domaćine stavio na dva razlike.

Svoju sjajnu izvedbu Teravainen je zaključio dvije minute nakon gola ukravši pak s palice J.T. Browna i asistirajući Antoineu Vermetteu na pobjedničkom pogotku. Prvi gol Hawksa započeo je izvanrednim trudom uz ogradu neumornog Duncana Keitha, a kirurški preciznim udarcem uz suženo vidno polje Bena Bishopa poslao ga je u mrežu Teravainen. O finskom rookiju i suigraču Marian Hossa je rekao:“On je jedan od najtalentiranijih igrača koje svaki dan gledam. Prvo su ga poslali u drugu momčad da igra pune minute umjesto da ovdje vrijeme skuplja na kapaljku. Očito se sad sve to isplaćuje. Igra s jako puno samopouzdanja i ono raste iz utakmice u utakmicu.“

Lightning je imao pravo domaćinsko otvaranje susreta. Krenuli su svim raspoloživim silama od prvog trenutka, a u konačnici jedini pak koji je prošao izrazito raspoloženog Crawforda je bio onaj Alexa Killorna u petoj minuti. Steven Stamkos je ubacio pak za Valtterija Filppulu, koji je odradio veliki posao obranivši ga od Keitha i poslao ga nazad do plave za Antona Stralmana koji puca prema vratima, a u okretu, leđima okrenut golu, Killorn skreće smjer paka i posprema ga za početno vodstvo u finalu.

Prvi dio susreta krasila je velika brzina koja je tek neznatno pala u drugom dijelu. Kroz cijeli susret nije bilo puno velikih prilika na niti jednoj strani, svaki centimetar leda morao se osvojiti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!