Tenis

Stan Wawrinka razočarao domaće navijače, Đoković i Murray nastavljaju u subotu

Branimir Korać • petak, 05.06.2015.
Stan Wawrinka razočarao domaće navijače, Đoković i Murray nastavljaju u subotu
Foto: EPA

Odužio se program u Roland Garrosu pa je tako poznat samo prvi finalist u muškoj konkurenciji dok će drugog dati nastavak meča između Novaka Đokovića i Andyja Murraya u subotu...

Stan Wawrinka plasirao se u nedjeljno finale Roland Garrosa pobjedom protiv Jo-Wilfrieda Tsonge nakon gotovo četiri sata igre u četiri seta.

Francuzi su s nestrpljenjem očekivali ovaj dvoboj, dosadašnje odlične igre Tsonge davale su nadu da bi mogli dobiti finalistu po prvi puta nakon 1988. godine kada je Henri Leconte u finalu poražen od Matsa Wilandera. Na naslov čekaju još duže, još tamo od 1983. godine kada je također u finalu bio Wilander, ali tada je izgubio od Yannicka Noaha.

Prošla dva meča Tsonge i Wawrinke u Parizu otišla su u pet setova, ovaj nije iako je moglo biti svega da je Tsonga bolje koristio break prilike. Iskoristio je samo jednu od 17 i otišao u poraz.

Ta jedna je stigla u drugom setu i to u trenutku kada je Wawrinka imao set prednosti i servirao za 5:3 te mogao doći pred vrata bijega na 2-0 u setovima. Tu se Tsonga uspio vratiti i poravnati na 1-1 u setovima da bi u trećem propustio šest lopti i meč se okrenuo na stranu Švicarca.

"Protiv Joa je uvijek teško igrati, posebno ovdje na njegovom terenu u Parizu. Meč je jednako tako mogao otići i na njegovu stranu, posebno nakon što smo obojica propustili puno prilika u trećem setu. Stvarno sam sretan da sam mentalno izdržao", rekao je Wawrinka.

Protivnika u finalu saznat će tek u subotu. Naime Novak Đoković nije uspio dovršiti posao prije mraka i meč je prekinut sredinom četvrtog seta.

Andy Murray se u prva dva seta suočio s dominantnim nastupom Đokovića koji je uzeo ta dva seta s po 6:3, ali u trećem je Britanac ipak bio na višoj razini te je izborio četvrti set. Pri rezultatu 3:3 meč je prekinut zbog lošije vidljivosti, ali i tada je bilo jasno da će biti vrlo teško dovršiti ga prije mraka.

Roland Garros, polufinale:
Stan Wawrinka (Švicarska, 8) - Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 14) 6:3, 6:7(1), 7:6(3), 6:4
Novak Đoković (Srbija, 1) - Andy Murray (Velika Britanija, 3) 6:3, 6:3, 5:7, 3:3 prekid.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.06.2015. u 06:59
    Mec nije prekinut zbog slabe vidljivosti nego zbog pljuska koji su najavili jos dok je trajao 4ti set.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2015. u 03:00
    vidim da vam je tenis lijevo smetalo, objavljujete vijesti sa po 5-6 sati zakašnjenja... ajde onda jednostavno nemojte ga pratit, i svima će biti lakše, ionako to radite preko one stvari
    Obrisan korisnik