Tenis

Šafarova se pobrinula za zanimljivo finale, Serena Williams velikim povratkom do novog trofeja

Borna Rupnik • subota, 06.06.2015.
Šafarova se pobrinula za zanimljivo finale, Serena Williams velikim povratkom do novog trofeja
Foto: EPA

Američka tenisačica Serena Williams osvojila je svoj 20. Grand Slam naslov u bogatoj karijeri. Po treći je put uzela Roland Garros, iako je Lucie Šafarova ozbiljno zaprijetila.

Čehinja Lucie Šafarova igrala je u Parizu svoje prvo finale Grand Slam turnira i nije mnogo nedostajalo za veliko iznenađenje protiv favorizirane Serene Williams.

Sve se odvijalo prema željama Serene Williams do 6:3, 4:1. U prvom je setu Amerikanka sve riješila breakom za 3:1, a u drugom je setu imala dva breaka prednosti i bila nadomak pobjede.

Međutim, tada se Šafarova trgnula, počela pogađati sjajne udarce, i u kombinaciji s nekoliko promašaja Serene Williams nanizala četiri gema za vodstvo 5:4.

Williams je ipak uspjela još jednom uzeti servis protivnici te je kod 6:5 servirala za drugi set, meč i naslov, no Šafarova se i tom prigodom izvukla izvrsnim udarcem, izborila tie-break i furiozno ušla u treći set.

Na tim je krilima Šafarova povela i 2:0 u trećem setu, no tada je uslijedio veliki povratak u život Serene Williams, koja je u seriji osvojila šest potrebnih gemova za novo veliko slavlje.

Roland Garros (ž), finale:
S. Williams (SAD, 1) - L. Šafarova (Češka, 13) 6:3, 6:7 (2), 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!