Tenis

Ivan Dodig i Marcelo Melo osvojili Roland Garros, u finalu bolji od braće Bryan!

Branimir Korać • subota, 06.06.2015.
Ivan Dodig i Marcelo Melo osvojili Roland Garros, u finalu bolji od braće Bryan!
Foto: EPA

Ivan Dodig i Marcelo Melo bili su bolji u finalu Roland Garrosa od najboljeg para svijeta i jednog od onih parovi koji će se spominjati kao jedan od najboljih svih vremena, braće Boba i Mikea Bryana. U finalnom susretu slavili su sa 6:7, 7:6, 7:5...

2013. godine u Londonu Ivan Dodig i Marcelo Melo plasirali su se u finale Wimbledona. Bili su na korak do velikog rezultata, međutim, Bob i Mike Bryan, igrači koji su itekako navikli na završne mečeve, bili su bolji s 3:6, 6:3, 6:4, 6:4.

U Parizu ove godine uslijedila je osveta. Dodig i melo bogatiji za iskustvo igranja jednog Grand Slam finala u dramatičnom finalu bili su bolji od istih protivnika sa 6:7, 7:6, 7:5.

Sam rezultat dovoljno pokazuje koliko je dvoboj bio zanimljiv, koliko je bio izjednačen, ali na kraju je presudila mirnoća Dodiga i Mela u završnici drugog i trećeg seta.

Prvi set pripao je Amerikancima koji su bili u neugodnoj situaciji kod 2:2 kada su spasili tri break, jedine u setu. Otišlo se na kraju sve do tie-breaka, a tamo su Bryani ipak bili bolji sa 7:5.

Kada su Amerikanci u drugom setu stigli do breaka i poveli s 4:2, činilo se da idu prema naslovu pobjednika. Međutim Dodig i Melo su se uspjeli spasiti, vratiti izgubljeni servis i u 13. igri poravnati na 1-1.

U trećem setu oba para su čvrsto držala svoje servise - sve do završnice. Tamo Dodig i Melo dolaze do breaka, stvaraju veliku prednost i koriste servis za meč i pobjedu.

Veliko slavlje za hrvatsko-brazilski par koji je zaslužio veliku titulu. Tijekom dva tjedna igrali su odlično i na kraju su svladali prve nositelje za pobjedu. Ako Ivanu baš i ne ide u singlu, u paru bilježi fantastične rezultate i u samom je vrhu svjetskog tenisa.

Roland Garros, finale parova:
Ivan Dodig/Marcelo Melo (Hrvatska/Brazil) - Bob Bryan/Mike Bryan (SAD/SAD) 6:7(5), 7:6(5), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir07.06.2015. u 20:15
    Bravo Dodig & Melo!! Fantastićan uspjeh!! Odlićan meč, strašan tenis. Ne razumijem i čudim se već godinama, kako su finala u parovima i na grand-slamovima poluprazne tribine. Teniski mečevi u parovima su kvalitetni, dinamični i nerijetko čak i zanimljiviji od singlova.
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik06.06.2015. u 23:18
    Naši????
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.06.2015. u 21:13
    Svaka čast Dodigu i Melu. Obojica su odigrali fenomenalan meč i zasluženo osvojili titule. Valja napomenuti da dugo nisam gledao bolji meč u paravomia i ruku na srce braća Bryan uopće nisu loše igrali al su naši danas bili predobri. Presudili su nevjerojatni poeni i reakcije krajem drugog seta i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • narada10806.06.2015. u 20:56
    nevjerojatno, bravo! Vidio sam par izmjena iz prvog seta od kojih sam imao dojam da su podigli igru, npr. onaj long-line kad je Ivan jednog od Amerikanaca slao po burek. Nisam imao previše nade, doduše kad su izgubili prvi set. Kad ono ... 7:6, 7:5.
    narada108
  • Obrisan korisnik06.06.2015. u 20:43
    Bravo Ivane, drago mi je što je pokazao svima koji su srali nakon što je izgubio od Štepaneka.
    Obrisan korisnik