Tenis

Williams: "Bila sam u lošem stanju, nisam znala hoću li moći igrati"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 07.06.2015.
Williams: "Bila sam u lošem stanju, nisam znala hoću li moći igrati"
Foto: EPA

Unatoč bolesti i virozi s kojom se borila, Serena Williams je ipak uspjela nastupiti u finalu Roland Garrosa i odnijeti pobjedu. U tri seta bila je bolja od Čehinje Lucie Šafarove...

Nakon polufinalnog dvoboja Williams je bila bliže predaji finala nego nastupu. da nije bilo dana pauze, vjerojatno ne bi mogla nastupiti u finalu.

"Posljednjih 48 sati bilo je kao iz noćne more, nakon polufinala sam u svlačionici samo ležala. Jedva sam došla do stana, istuširala sam se i gotovo cijeli dan provela u krevetu. Samo sam razmišljala o tome da moram izaći i prošetati jer me zatvoreni prostor čini bolesnom, trebala sam zraka. Kada sam se vratila, bilo je još lošije", govorila je Serena.

"Rekla sam liječniku da nisam siguran da ću moći nastupiti jer uopće nisam izgledala dobro. Čak štoviše, izgledala sam vrlo loše."

U finalu je ipak nastupila i odnijela pobjedu. U drugom setu je imala prednost, ali je dopustila povratak Čehinji i postala je vrlo nervozna.

"Bila sam jako frustrirana i ljuta na sebe. Dala sam joj mogućnost povratka. Igrala je stvarno dobro, ali sam joj i pomogla s dvostrukim servis pogreškama. Trebala sam razmisliti što radim i smiriti se."

Williams u Wimbledonu može kompletirati Grand Slam, ali je već sada zadovoljna velikim dosegom.

"Mislim da bi to bilo fantastično, ali na kraju je fantastično i to što sam ih osvojila već 20. Zadnje dvije godine nisam dobro igrala u Wimbledonu i pokušat ću to ispraviti. Cilj mi je biti što bolja, a vidjet ćemo što će mi to donijeti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • stief07.06.2015. u 13:30
    glumatala je cijeli turnir. kao, nemre hodati po nogama, a onda istrči 10 teških lopti. pa opet, prenemaganje... neznam kaj joj je to trebalo, kad je uvjerljivo najbolja. neka alibi igra...?
    stief