Zimski sportovi

Video: Prva playoff pobjeda Vasilevskog

Željka Jurkas • nedjelja, 07.06.2015.
Video: Prva playoff pobjeda Vasilevskog

Druga utakmica Stanley Cup Finala odigrana u Amalie areni u Tampa Bayu pokazala je da će serija pružiti svu neizvjesnost koja se prije početka predviđala. Boltsi su, poučeni greškama iz prve, našli način kako zadržati vodstvo nad Hawksima i s izjednačenjem serije odlaze u United centar...

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 4:3 [1:1]

(1-0 Paquette; 1-1 Shaw, 1-2 PPG Teravainen, 2-2 Kučerov, 3-2 Johnson; 3-3 Seabrook, 4-3 PPG Garrison)

Susret različit od prethodnog i s kompliciranom vratarskom situacijom za domaćine prevagnuo je na stranu Boltsa i tijesnom pobjedom izjednačio seriju. Ben Bishop dvaput je izlazio s leda dok njegovi suigrači nisi bili sigurni što se događa niti tko trenutno brani. "Nitko nije znao što se točno događa. U nekoliko navrata smo preko službenih objava slušali tko nam je na vratima", rekao je nakon susreta kapetan pobjedničke momčadi Steven Stamkos, dok nitko od osoblja Lightninga nije želio komentirati razlog Bishopovih odlazaka s vrata. Pretpostavlja se da je riječ o ozljedi koljena.

Andrej Vasilevskiy mijenjao ga je u ta dva navrata s time da u prvom izlasku na led nije imao doticaja s pakom. Kada je drugi put stao na vrata, ostao je do kraja susreta i s pet obrana zadržao goste i osigurao pobjedu Tampe. Time je prvi vratar u NHL-u od 1991. koji je kao zamjena u Finalu upisao pobjedu te prvi nakon 1928. kojemu je prva pobjeda karijere u doigravanju došla nakon što je ušao kao zamjena u samom Finalu.

U izjednačenom tempu kroz prve dvije trećine neznatna prednost išla je na stranu domaćina koji su od samoga starta testirali Coreyja Crawforda. Postigli su i prvi gol, jedini prve trećine, i prvi puta u utakmici uzeli minimalno vodstvo. Druga trećina pružila je sve ono najbolje što jedna finalna serija može. Brz i čvrst tempo u kojem su se prilike redale na obje strane leda, vratari su bili stalno zaposleni i ponekom spektakularnom obranom zadržavali rezultat. Brze promjene na semaforu samo su pridonijele općem nadigravanju koje je trećinu privelo kraju s istim učinkom kao i na kraju prve – minimalnim vodstvom domaćina.

Linija Trojčeka Tampe po prvi puta se oglasila u seriji s Hawksima i s dva gola najprije izjednačila minimalno vodstvo gostiju koje je postavio Teuvo Teravainen, a kasnije preuzela vodstvo po drugi puta.

Chicago je sve karte bacio u napad u zadnjih 20 minuta ne bi li ponovili prvu utakmicu, no pogodak Brenta Seabrooka iz četvrte minute nije bio dovoljan za produžetak, a Vasilevskiy je zaustavljao sve daljnje pokušaje. Hawksi su uputili deset udaraca na vrata domaćina, dok je od svega dva udarca prema Crawfordu jedan, slapshot Jasona Garrisona pronašao mrežu. Garrisonov udarac odbio se od palice Andrewa Desjardinsa.

Pobjednički pogodak djelo je specijalnih momčadi koje su u ovom susretu bile jednako uspješne (obje momčadi su realizirale jednu od tri prilike).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!