Tenis

Pobjede za Konjuh i Lučić-Baroni, Ajli Tomljanović poraz u tri seta

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.06.2015.
Pobjede za Konjuh i Lučić-Baroni, Ajli Tomljanović poraz u tri seta
Foto: EPA

Ana Konjuh i Mirjana Lučić-Baroni upisale su pobjede u susretima prvog kola WTA turnira u Nottinghamu, a Ajla Tomljanović ubilježila je poraz nakon što je ispustila prednost...

Početak travnate sezone bio je uspješan za Anu Konjuh i Mirjanu Lučić-Baroni koje su upisale pobjedu u prvom nastupu na WTA turniru u Nottinghamu.

Konjuh je bila vrlo brza, već za 49 minuta svladala je Amerikanku Shelby Rogers kojoj je prepustila samo tri gema. Na svom servisu Konjuh nije dopustila nijednu break loptu protivnici dok ih je sama stvorila deset, četiri realizirala i visoko slavila.

Nakon što je prvi set izgubila glatko, Rogers je u drugom bila u igri sve do same završnice kada je Konjuh kod 4:3 došla do 15:40, napravila break i otišla do pobjede.

U drugom kolu mlada hrvatska tenisačica igrat će protiv bolje iz meča Casey Dellacque i Sesil Karatančeve.

U drugom kolu je i Mirjana Lučić-Baroni koja je trebala dvostruko više vremena za pobjedu protiv Švicarke Stefanie Voegele. bila je bolja sa 6:0, 4:6, 6:3.

Početak meča bio je potpuno na strani Lučić-Baroni, ali nakon toga se Voegele probudila, uspjela je u drugom setu iskoristiti probleme Lučić-Baroni na servisu i poravnati na 1-1 u setovima. Ipak, u trećem setu hrvatska igračica bila je mirnija na servisu, nije prosipala poene i upisala je prolaz.

Nju, pak, u drugom kolu očekuje dvoboj protiv bolje iz meča Alison Riske i Saisai Zheng.

Drugo kolo neće vidjeti Ajla Tomljanović koja je propustila veliku priliku protiv Lauren Davis. Tomljanović je osvojila prvi set i u drugom imala prednost, servirala za meč, ali tu je izgubila servis i kasnije set. Servis za meč imala je i u trećem setu, ali ponovno nije došla do meč lopte i Davis je odnijela pobjedu.

WTA Nottingham, prvo kolo:
Lauren Davis (SAD) - Ajla Tomljanović (Hrvatska, 8) 4:6, 7:6(1), 7:5
Mirjana Lučić-Baroni (Hrvatska) - Stefanie Voegele (Švicarska) 6:0, 4:6, 6:3
Ana Konjuh (Hrvatska) - Shelby Rogers (SAD) 6:0, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!