Rukomet

Balić: "Nekako sam i prije Londona znao da se bliži kraj, a teško mi se odlučiti između Portugala i Atene"

Mihaela Bradovski • utorak, 09.06.2015.
Balić: "Nekako sam i prije Londona znao da se bliži kraj, a teško mi se odlučiti između Portugala i Atene"
Foto: FaH

Ivano Balić u velikom razgovoru za HRT progovorio je o bogatoj karijeri, klupskoj i reprezentativnoj, izboru Željka Babića za izbornika reprezentacije, ali i o povratku Renata Sulića u reprezentaciju...

Ivano Balić oprostio se od aktivnog igranja, završio je karijeru u njemačkom Wetzlaru i preuzima ulogu koordinatora u Hrvatskom rukometnom savezu.

"Još uvijek mi sve to izgleda kao da mi je završila jedna i čekam drugu sezonu. jedino što je bilo puno više poruka sa svih strana. Javilo se i puno protivnika, suigrača i svima sam stvarno zahvalan na tome. Oproštaj je bio odličan, stvarno su se potrudili i jedino me brinuo taj govor na kraju."

Nastavak karijere nije dolazio u obzir, odluku je donio ranije i nije ju mijenjao.

"Stvarno više nisam mogao. Odluku sam donio još ranije kada me bolilo još više nego sada. Vidim da sam dobro odlučio, hvala Bogu da sam uspio odigrati tu zadnju utakmicu, 15-20 dana prije toga nisam uopće trenirao."

Na oproštaju se pojavio i Jackson Richardson, bivši francuski reprezentativac koji je Balićev rukometni uzor.

"Bilo mi je drago kada sam ga vidio, ostao sam iznenađen jer nisam znao da će doći. Od malih nogu sam ga pratio i pokušavao kopirati, a u Pamploni sam jednu godinu proveo s njim. Tamo sam se uvjerio i da je još bolji čovjek nego igrač."

Što se tiče najdražeg odličja s reprezentacijom, na vrhu su Svjetsko prvenstvo u Portugalu i Olimpijske igre u Ateni.

"Teško je odlučiti se između Portugala i Atene. Portugal je bio prvi, stvarno smo iz ničega došli do vrha i nikada neću zaboraviti tu sreću. Opet, Atena i Olimpijske igre, to je posebna priča tako da se teško mogu odlučiti."

Najviše žali za zlatom na Olimpijskim igrama u Pekingu gdje je bilo dosta peha.

"Najviše me boli Peking. Mogli smo imati dva zlata zaredom, imali smo operacije Pere i Džombe, moju ozljedu, dosta problema, ali smo bili na samo gol-dva od Francuza iako je razlika u nekim segmentima bila na njihovoj strani."

Posljednje utakmice odigrao je na Olimpijskim igrama u Londonu i tada je osjećao da se bliži kraj.

"Nekako sam osjećao i prije tih igara u Londonu da je moj kraj, a taj poraz je nekako pomogao da više definitivno ne igram za Hrvatsku."

Danas reprezentacija izgleda drugačije, no u njoj nema ponajboljeg pivota svijeta Renata Sulića.

"Razgovarao sam sa Sulićem i rekao sam mu da će mu se javiti izbornik. Oni su se čuli, izbornik mu je rekao što očekuje od njega i dao mu sedam dana da razmisli. Renato je razmislio i shvatio da mu se to ne uklapa u planove."

U izboru Željka Babića za novog izbornika Ivano Balić imao je važnu ulogu.

"Moj glas je išao Babiću jer ga poznajem dugo, znam koliko je u rukometu, znam koliko mu to znači, koliko se priprema i koliko ga to zanima. Kada su me pitali iz Saveza koga bih želio za izbornika, predložio sam njega. No nisam ga ja izabrao, moj glas je bio za njega, a Upravni odbor ga je morao izabrati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10809.06.2015. u 11:04
    To znači da mi Sulića nećemo više vidjeti u reprezentaciji?
    narada108