Vodeni sportovi

Plivački maraton na početku sezone

Sportnet • utorak, 09.06.2015.
Plivački maraton na početku sezone
Foto: EPA

Najsjeverniji zadarski otok Silba, do sada poznat kao oaza mira i možda jedino mjesto u kojem je zabranjen promet automobilima, posljednjih godina se polako pretvara u pravu malu sportsku oazu.

Nakon što je prošle sezone po prvi put održano natjecanje u akvatlonu pod nazivom “Swim and Run Aquathlon“, ove godine su se na Silbi odlučili za još jednu novost, a to je plivački maraton pod nazivom “Toreta open water – Silba 2015“. Uz ova dva navedena događaja na Silbi će se ovog ljeta još održati i šahovski turnir, “Utrka kroz Silbu“, te turniri u boćama, odbojci i malom nogometu.

Sezonu sportski događanja na Silbi otvoriti će upravo plivački maraton „Toreta open water – Silba 2015“ koji je na rasporedu već 22. lipnja, a za kraj sezone predviđen je akvatlon „Swim and Run aquathlon 2015“.

Natjecatelji u plivačkom maratonu raspoređeni su u četiri starosne kategorije i to: mlađi kadeti (do 13 godina), kadeti i juniori (od 14 do 19 godina), seniori (od 20 do 34 godine) i veterani (35 i više godina). Mlađi kadeti će plivati 1250 metara, a svi ostali 2500 metara. Utrke će imati dva starta. U 12 sati sa starta će krenuti mlađi kadeti, kadeti i juniori, dok će od 13 sati u utrku krenuti veterani i seniori. Kotizacije za nastup iznose: 50 kuna za mlađe kadete, 80 kuna za kadete i juniore, te 100 kuna za seniore i veterane.

Za sve natjecatelje koji tog dana žele na Silbu osiguran je katamaran “Mala sirena“ koja iz Zadra kreće u 9 sati ujutro, a u Zadar se vraća u 20 sati. Cijena prijevoza je 50 kuna. Organizator je za natjecatelje osigurao i ručak, voće i napitak te majicu, a osim svega navedenog nakon završetka utrke održati će se i after beach party koji će potrajati do polaska katamarana za Zadar, a za one koji ostaju na Silbi zabava će se produžiti do dugo u noć.

Raspored sportskih događanja na Silbi :
22. lipnja Plivački maraton „Toreta open water – Silba 2015“
1. kolovoza Šahovski turnir „In memoriam Don Petar Tunjić“
5. kolovoza Turnir u boćama
8. kolovoza Utrka kroz Silbu
15. kolovoza Akvatlon „Swim and Run Aquathlon 2015“

Datumi turnira u odbojci i malom nogometu još nisu određeni, ali i ova dva turnira planirana su u kolovozu.

Krešimir Bošković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!