Zimski sportovi

Video: Boltsi uzeli prvu utakmicu u United centru

Željka Jurkas • utorak, 09.06.2015.
Video: Boltsi uzeli prvu utakmicu u United centru

Finalna serija doigravanja NHL-a preselila se u Chicago nakon podjele pobjeda u Tampi. Na ledu United centra Hawksi, gledani kao veliki favoriti, previše puta su pogriješili, a Boltsi su u zanimljivom i uzbudljivom susretu znali iskoristiti greške i preuzeli vodstvo u seriji...

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning 2:3 [1:2]

(0-1 Callahan, 1-1 PPG Richards;; 2-1 Saad, 2-2 Palat, 2-3 Paquette)

Najuspješnija gostujuća momčad doigravanja gostovala je kod najuspješnije domaćinske momčadi. Nakon što su poveli u seriji pobjedom na gostujućem ledu Tampe i time Boltsima poništili prednost domaćeg leda, Hawksi su više nego ikada do tog trena (a i ranije nije bilo zanemarivo) proglašavani favoritima. No, da je serija puno izjednačenija nego je prva utakmica pokazala, postalo je ubrzo jasno, a kvaliteta igre i brza prilagodbe raste iz susreta u susret. Tako je treća po redu utakmica donijela nova uzbuđenja i u prvi plan bacila za seriju neka nova imena.

Najveće pitanje i neizvjesnost oko starta prve utakmice u Unitedu bilo tko će biti na vratima Boltsa. Iz same organizacije Lightninga nije bilo nikakvih službenih obavijesti niti su komentirali stanje Bena Bishopa koji je zbog neidentificirane ozljede morao napustiti drugi susret. Na kraju je upravo on vodio momčad na led te se kroz susret pokazao kao jedna od ključnih figura pobjede gostiju. Očito je bilo da igra kroz ozljedu, a sve što je Jon Cooper, trener Boltsa, rekao po tom pitanju bilo je:“Morat ćemo pričekati kraj serije za više informacija. Žao mi je.“

S 36 obrana Bishop je bio nešto zaposleniji od Coreyja Crawforda (29 obrana), no raspodjela pokušaja držala je Bishopa budnim tijekom cijelog susreta. Nakon što su došli do prvog pogotka u šestoj minuti utakmice, gosti su domaćinima prepustili led, a svog vratara ostavili na pravom testu. Chicago je uputio 19 udaraca u okvir u tih prvih 20 minuta, a samo je jedan pak ušao u mrežu. Na jedinom iskorištenom power playu susreta (po dva na svakoj strani) Brad Richards zaradio je svoj treći gol doigravanja, a Marian Hossa prvu od dvije asistencije večeri.

Gosti su se probudili u drugoj trećini i držali igru podalje od svojih vrata stvorivši pravi pritisak prema naprijed i zamalo izjednačili broj udaraca domaćina (17), no gola nije bilo na niti jednoj strani.

Ulaskom u zadnju trećinu pri izjednačenom rezultatu obje momčadi pokazale su spremnost da idu do kraja. Brandon Saad prvi je zatresao mrežu, no boljka Hawksa vratila se u punoj snazi i Tampa je preko Ondreja Palata izjednačila svega 13 sekundi kasnije. Izjednačena zadnja trećina donijela je brojne prilike na obje strane, a pravi pritisak domaćini ponovno stvaraju nakon što su se našli u minimalnom zaostatku četiri minute prije isteka vremena.

Victor Hedman obavio je ogroman dio posla i briljantnim dodavanjem prema Cedricu Paquetteu ispred gola asistirao na pobjedničkom pogotku za svoj 13. bod ovog doigravanja i ukupno četvrti u seriji s Chicagom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!