Košarka

Video: Šarićev double-double, Anadolu Efes izvukao pobjedu za vodstvo u finalu

Branimir Korać • utorak, 09.06.2015.
Video: Šarićev double-double, Anadolu Efes izvukao pobjedu za vodstvo u finalu
Foto: EPA

Nakon što je šokirala Fenerbahče Ülker i zasluženo ga eliminirala u polufinalu turskog doigravanja, Pinar Karsiyaka bila je blizu novog iznenađenja. Imala je na gostovanju kod Anadolu Efesa mogućnost doći do pobjede, ali Efes se izvukao u produžetku...

Pinar Karsiyaka sanja naslov prvaka Turske, svoj drugi u klupskoj povijesti, a da to nije pusta želja, pokazala je i u prvom finalnom susretu protiv Anadolu Efesa.

Efes je papirnati favorit, ima veću širinu, ali na svom parketu se pošteno namučio da bi došao do vodstva u seriji. Slavio je tek u produžetku s 95:92 u susretu u kojem je Karsiyaka imala svoje šanse, ali nije ih iskoristila.

Minutu prije kraja susreta DJ Strawberry, bivši igrač Cibone, doveo je Karsiyaku do vodstva 81:80, a nakon dva propuštena napada Efesa, Karsiyaka je imala priliku za rješavanje pitanja pobjednika. No, napad je zaključio nepreciznim šutem za tri poena Jon Diebler i domaćin je 15 sekundi prije kraja stigao do prilike za preokret. Ipak, Nenad Krstić ubacio je tek jedno slobodno bacanje i ponudio Karsiyaki napad za pobjedu. Diebler je ponovno uzeo sve u svoje ruke, no blokirao ga je Krstić i susret je otišao u produžetak.

Dvije i pol minute prije kraja produžetka Efes je imao 89:83, ali Strawberry, Dixon i Diebler rade preokret i serijom 7:0 donose prednost gostima. Ključnu tricu na drugoj strani ubacio je Thomas Heurtel, Efes je tu preuzeo kontrolu nad susretom i otišao do vodstva u seriji.

Heurtel je bio prvo ime kod domaćina s 25 poena i tricom 6/7, a Dario Šarić odigrao je odlične 32 minute i ubacio 15 poena (4/6 za dva, 2/4 za tri) uz 14 uhvaćenih skokova.

Kod Karsiyake Bobby Dixon ubilježio je 26 poena (5/12 trica), sedam skokova i pet dodavanja dok je Jon Diebler dodao 19 poena (5/9 trica).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!