Košarka

Olympiakos slavio i u drugoj finalnoj utakmici i napravio novi korak prema naslovu

Branimir Korać • četvrtak, 11.06.2015.
Olympiakos slavio i u drugoj finalnoj utakmici i napravio novi korak prema naslovu
Foto: FaH

Finalist Eurolige Olympiakos poveo je s 2-0 u finalnoj seriji grčkog prvenstva protiv Panathinaikosa. Kao gost odnio je pobjedu 76:69 i nalazi se na korak od prvog naslova od 2012. godine...

Predvođeni onim što je najbolji kada je to najpotrebnije, Georgiosom Printezisom, košarkaši Olympiakosa stigli su do pobjede u drugom susretu finalne serije protiv Panathinaikosa i poveli su s 2-0.

Iako ove dvije momčadi ne trebaju poseban motiv u međusobnim dvobojima, Olympiakos pod svaku cijelu želi doći do trofeja koji mu izmiče od 2012. godine. Ovaj put je jako blizu, ima već dvije pobjede i priliku podići trofej.

U drugoj utakmici preuzeo je kontrolu u završnici prve četvrtine kada su Dunston i Sloukas napravili seriju 7:0 za prvo odvajanje. Uspio je Panathinaikos smanjiti zaostatak, ali u samom finišu prvog poluvremena dalekometnim ubačajima Vasilisa Spanoulisa Olympiakos odlazi na odmor s vodstvom 38:33.

Neizvjesnost je trajala do posljednjih minuta kada Sloukas ubacuje šest poena u zadnje dvije minute, odvaja goste i vodi ih do pobjede.

Printezis je ponovno odradio odličan posao sa 17 poena dok je Tremmell Darden ubacio 14. Na drugoj strani sjajan je bio Loukas Mavrokefalidis s 28 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!