Zimski sportovi

Video: Crawford zaustavio Lightning i donio pobjedu Chicagu

Željka Jurkas • četvrtak, 11.06.2015.
Video: Crawford zaustavio Lightning i donio pobjedu Chicagu

Drugi susret finala NHL-a u United centru prošao je u znaku vratara. U triler završnici domaćini su obranili svoja vrata i izjednačili seriju...

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning 2:1 [2:2]

(; 1-0 Toews, 1-1 Killorn; 2-1 Saad)

Trener Chicaga Joel Quenneville posegnuo je za svojom omiljenom taktikom miješanja linija, a Jon Cooper stavio je na vrata Andreja Vasilevskog umjesto ozlijeđenog Bena Bishopa o čijem stanju i dalje nema glasa niti ideje hoće li startati u petoj utakmici.

Vasilevskij nije razočarao u svom prvom startu u doigravanju i ukupno 20. utakmici karijere koju je startao na vratima u NHL-u, no 17 obrana nije bilo dovoljno. Unatoč izvrsnoj igri obrane Tampe i par velikih obrana Vasilevskog, pogodak Brandona Saada koji je ostao u igri i pokupio odbijanac svog prvog udarca, uz fenomenalnog Crawforda na samom kraju susreta, presudio je četvrtoj utakmici finala.

Prva trećina otišla je na stranu gostiju koji su iskoristili uigravanje linija Hawksa, no Crawford je bio spreman na sve pokušaje. Nešto zanimljivija druga donijela je po pogodak na svakoj strani i puno kvalitetniju i zanimljiviju igru koja je kulminirala u zadnjoj trećini. Boltsi su gradili pritisak i stvarali šanse od samoga starta, a primljeni pogodak samo je učvrstio volju za naprijed. Prilika za prilikom, uključujući par prema nebranjenim vratima držale su sve na oprezu, a Crawfordu u konačnici skupile 25 obrana.

“Težak poraz. Bio sam uvjeren da ju imamo. Držali smo utakmicu gdje smo željeli, i onda su oni postigli gol s podbacivanja i isprekidane igre. Moramo se regrupirati i biti spremni odigrati najbolje što možemo pred domaćom publikom“, rekao je nakon susreta gostujući kapetan Steven Stamkos.

Boltsi i dalje čekaju na njegov učinak u ovom finalu, a obzirom da je linija Trojčeka, točnije Tyler Johnson u očiti problemima i ne igra na razini kao u dosadašnjim serijama, hoće li ili ne Stamkos uspjeti izaći iz krize mogla bi biti ključna stavka uspjeha Tampe, uz prognozu Bishopa, u nadolazeća tri susreta koji će odlučiti prvaka.

Serija se nastavlja u subotu u Amalie areni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!