Ostali sportovi

Nastavlja se berba medalja za hrvatske pikadiste na SP-u u Poreču

Sportnet • četvrtak, 11.06.2015.
Nastavlja se berba medalja za hrvatske pikadiste na SP-u u Poreču

U četvrtak su hrvatski pikadisti imali polovičan uspjeh na Svjetskom prvenstvu u pikadu koje se od 6. do 13. lipnja održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Seniorska reprezentacija nije uspjela proći skupinu i nastup su završili na diobi 13. mjesta, dok je juniorska reprezentacija osvojila titulu viceprvaka svijeta.

Seniorska reprezentacija u sastavu Boris Krčmar, Zdravko Antunović, Vladimir Lešić, Matija Gazibara, Alan Ljubić, Vlatka Lešić, Marina Letica i Olja Pavlović nije imala svoj dan i upisali su poraze u sva tri susreta u skupini te se ekspresno oprostili od natjecanja.

"Danas definitivno nije bio naš dan. Krčmar je fizički potpuno iscrpljen jer na svim pojedinačnim turnirima igra do kraja, dok Antunović ima problema s ozljedom noge. A to su nam dvojica najboljih igrača igrača, zlatni i srebrni sa SP u pojedinačnoj konkurenciji", rekao je voditelj muške reprezentacije Predrag Penić.

Naslov svjetskog prvaka osvojila je Njemačka koja je u finalu pobijedila Rusiju, dok je bronca pripala Češkoj.

Veselje u hrvatski tabor donijeli su juniori do 18 godina starosti koji su prvo u skupini upisali pobjede protiv Turske (5:2) i Češke (7:0), uz poraze od Austrije (3:4) i Rusije (1:6). Zahvaljujući boljoj razlici setova bili su drugi skupini te se se plasirali u finale u kojemu su poraženi od Rusije (5:1).

Ovaj sjajan uspjeh ostvarili su Josip Ljubas (Kaštela), Luka Jovanović (Lovran), Dominik Grbac (Matulji), Josipa Spahija (Šibenik), Filip Ljubenko i Stjepan Kranjčina (obojica iz Zagreba) te Leonora Vilanci (Poreč).

"Ovo je fantastičan rezultat s obzirom da smo se skupili na brzinu, igrači jedva da se međusobno poznaju. Rusi su odskakali kvalitetom i to su na kraju potvrdili. Iako rezultat kod klinaca nije u prvom planu, uvijek je bolje razvijati se u pobjedničkom okruženju", rekao je Krešo Kranjčina koji vodi juniorsku reprezentaciju.

Kranjčina, bivši pikado reprezentativac i osvajač medalja za Hrvatsku, te dobitnik nagrade za Fair Play u izboru Sportskih novosti, idealna je osoba za rad s klincima koji u njemu mogu imati ne samo učitelja već i uzor.

U nastavku natjecanja u Poreču igrat će se discipline Europskog prvenstva na kojima se očekuje još poneka medalja za hrvatske pikadiste.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!