Ostali sportovi

Cavrić i Krčmar svjetski prvaci u parovima, nova medalja za juniorsku reprezentaciju

Sportnet • petak, 12.06.2015.
Cavrić i Krčmar svjetski prvaci u parovima, nova medalja za juniorsku reprezentaciju

Nastavlja se hrvatska rapsodija na Svjetskom i Europskom prvenstvu u pikadu koje se od 6. do 13. lipnja održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču. U petak je brojač medalja zaustavljen na brojci devet, s tim da se u trenutku pisanja ovog izvještaja nije znalo kojeg je sjaja medalja muške reprezentacije koja je deveto EP za redom izborila nastup u finalu. Ako Streloviti osvoje zlato bila bi im to šesta titula europskih prvaka u toj nevjerojatnoj seriji, odnosno osma ukupno.

Posebno veseli novi uspjeh naše juniorske reprezentacije koja je, nakon srebra na SP, osvojila broncu na EP. Ovog puta zadesio ih je peh da se već u polufinalu sudare s reprezentacijom Rusije koja je nedodirljiva jer Rusi su premoćno osvojili zlato i na SP i na EP. U susretu za treće mjesto naši su bili bolji od juniora Slovačke. Tako su Josip Ljubas, Luka Jovanović, Dominik Grbac, Josipa Spahija, Filip Ljubenko, Stjepan Kranjčina i Leonora Vilanci, pod paskom voditelja Kreše Kranjčine, osvojili još jedan vrijedan trofej.

"Proteklih nekoliko dana je bilo kao u nekoj bajci, a ovo iskustvo ću pamtiti cijeli život", rekao je Josip Ljubas, svjetski juniorski prvak iz 2011., tada u uzrastu U-15, koji je predvodnik ove nadarene generacije.

Uz Ljubasa igru reprezentacije nosio je Luka Jovanović iz Lovrana koji je osvojio i broncu na juniorskom SP u pojedinačnoj konkurenciji.

Još jedno zlato Hrvatskoj je donio trojac Đurđica Delić, Zdravko Antunović i Alan Ljubić koji su slavili na EP u disciplini Triple Mix. Za Antunovića je to, nakon titule svjetskog doprvaka u pojedinačnoj konkurenciji, druga osvojena medalja čime se svrstao uz rame Krčmaru u utrci za najuspješnijeg igrača cjelokupnog turnira u Poreču.

Među osvajačima medalja je i ekipa Pikado kluba Posejdon iz Kaštel Kambelovca koja je uzela broncu na klupskom prvenstvu Europe. Danas (subota) je na rasporedu posljednja disciplina, EP u pojedinačnoj konkurenciji, u kojoj se očekuje još neka medalja za naše.

Pregled hrvatskih medalja

SP pojedinačno seniori
ZLATO - Boris Krčmar
SREBRO - Zdravko Antunović

SP parovi seniori
ZLATO - Boris Krčmar i Ivica Cavrić

SP reprezentacije juniori
SREBRO - Hrvatska

SP pojedinačno juniori
BRONCA - Luka Jovanović

EP reprezentacije seniori
ZLATO ili SREBRO - Hrvatska

EP Triple Mix
ZLATO - Đurđica Delić, Zdravko Antunović i Alan Ljubić

EP reprezentacije juniori
BRONCA - Hrvatska

Eurokup seniori BRONCA - Posejdon 2 (Kaštela)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!