Ostali sportovi

Hrvatska obranila naslov europskog prvaka, zlato za Ljubića i Gazibaru u parovima

Sportnet • subota, 13.06.2015.
Hrvatska obranila naslov europskog prvaka, zlato za Ljubića i Gazibaru u parovima

Hrvatska ima dva nova zlata na SP i EP koje se od 6. do 13. lipnja održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Prvo je naša muška reprezentacija obranila naslov europskog prvaka, a nakon toga su se u disciplini parova na krov Europe popeli Alan Ljubić i Matija Gazibara.

Streloviti, kako je nadimak pikado reprezentacije, su uvjerljivom pobjedom 9:3 u finalu protiv Njemačke potvrdili titulu "gospodara elektroničkog pikada" kako im tepaju širom Europe. Dominacija poput njihove do sada je nezabilježena jer su na posljednjih devet EP-a svaki put nastupili u finalu pri čemu su šest puta bili prvaci Europe, uz još tri osvojena srebra.

"Ovo je fantastično ostvarenje jer smo ove godine imali trojicu novih igrača u sastavu. Uz to smo u polufinalu i finalu bili lišeni pomoći kapetana Borisa Krčmara, dok je Zdravko Antunović jedva hodao zbog problema s nogom. Riječ je o dvojici naših najboljih igrača koji su prije samo par dana igrali u finalu SP u pojedinačnoj konkurenciji. Unatoč svemu smo, s iznimkom polufinala protiv Njemačke, sve utakmice dobili super uvjerljivo", izjavio je voditelj muške reprezentacije Predrag Penić.

Francuska je na startu razbijena sa 9:1, Italiju su pobijedili 9:3 te Rusiju 9:2. Nakon toga je stigao jedini donekle neizvjestan meč u polufinalu protiv Njemačke u kojemu je ključni bod za pobjedu 9:7 donio debitant u nacionalnoj vrsti Alan Ljubić. Nijemci su se kroz repasaž vratili u finale, ali tamo ih je sa 9:3 pomeo hrvatski uragan.

Uz standardne reprezentativce Borisa Krčmara, Zdravka Antunovića i Vladimira Lešića, ove godine selekcija je osvježena s trojicom igrača koji su pokazali kvalitetu na turnirima iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza. Alan Ljubić, Ivica Vuletić i dojučerašnji junior Matija Gazibara su apsolutno opravdali povjerenje i pomogli da se nastavi nevjerojatni niz Strelovitih.

"Mi smo već pomalo naviknuti na osvajanje titula tako da posljednjih godina i nismo nešto posebno slavili, ali s obzirom na okolnosti u kojima smo se našli ove godine ovaj je trijumf posebno vrijedan", rekao je Zdravko Antunović koji je u reprezentaciji od 2011. godine i ovo mu je četvrta titula prvaka Europe.

Naše su djevojke imale nešto skromniji nastup, a završile su na diobi sedmog mjesta među ukupno 16 reprezentacija. Vlatka Lešić, Olja Pavlović, Marina Letica, Đurđica Delić, Jasna Šegvić i Hana Jurjako u prvom su kolu lakoćom pobijedile Finsku sa 9:0, ali već u drugom su naletjele na kasnije pobjednice, moćnu reprezentaciju Njemačke od koje su izgubile 9:1. U repasažu su prvo pobijedile Sloveniju 9:1, da bi nakon toga izgubile od Italije 9:4.

Bila je to deveta medalja za hrvatske pikadiste, a za desetu su se pobrinuli Alan Ljubić i Matija Gazibara koji su osvojili zlato u disciplini parova u konkurenciji čak 202 para iz cijele Europe. U finalu su pobijedili češki par Matin Hoffmann i Kaler Prokysek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10813.06.2015. u 23:35
    Gle, pa tu raste još jedan trofejni sport za nas. Bravo!
    narada108