Ostali sportovi

Hrvatska sa 11 medalja među najuspješnijim nacijama SP-a i EP-a u Poreču

Sportnet • nedjelja, 14.06.2015.
Hrvatska sa 11 medalja među najuspješnijim nacijama SP-a i EP-a u Poreču

Posljednjeg dana Svjetskog i Europskog prvenstva u pikadu koje je od 6. do 13. lipnja održano u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču hrvatski pikadisti su osvojili još jednu medalju. Fantastični Luka Jovanović je postao juniorski viceprvak Europe nakon što je u finalu izgubio od Rusa Maksima Aldošina.

Tako se konačna brojka osvojenih medalja zaustavila na brojci 11, od čega je pet zlatnih, te po tri srebrne i brončane. To je Hrvatsku, zajedno s Njemačkom, Rusijom i Češkom, svrstalo među najuspješnije nacije na natjecanju u kojemu je u osam dana sudjelovalo oko 2.500 igrača.

Najuspješniji pojedinac turnira bio je kapetan naše reprezentacije, 35-godišnji Zagrepčanin Boris Krčmar koji je osvojio naslove svjetskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji i u parovima (s Ivicom Cavrićem), te europskog prvaka s reprezentacijom. Krčmar je time samo potvrdio status najboljeg svjetskog igrača elektroničkog pikada.

Odmah do njega su još dvojica naših reprezentativaca. Zdravko Antunović iz Županje je uz titulu viceprvaka svijeta u pojedinačnoj konkurenciji i europskog prvaka s reprezentacijom, osvojio još zlato na EP u disciplini Triple Mix (s Alanom Ljubićem i Đurđicom Delić). Fantastičan je bio i Alan Ljubić, debitant u reprezentaciji koji se u Zagreb vraća sa čak tri euro zlata, s reprezentacijom, u parovima (s Matijom Gazibarom) te u Triple Mixu.

Najljepša priča cjelokupnog turnira svakako su juniori. Ove godine su se po prvi put igrala službena natjecanja za juniorske reprezentacije, a naša je selekcija osvojila srebro na SP i broncu na EP. Pri tome treba posebno istaknuti Luku Jovanovića iz Lovrana koji je uz veliki doprinos uspjesima reprezentacije u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio titulu viceprvaka Europe te broncu na SP. Uz njega juniorsku reprezentaciju još su činili Josip Ljubas, Dominik Grbac, Josipa Spahija, Leonora Vilanci, Filip Ljubenko i Stjepan Kranjčina.

Jučer je objavljena i odluka Izvršnog odbora Europske pikado unije kako će se EP sljedeće godine opet održati u Poreču, i to od 28. svibnja do 3. lipnja 2016. godine.

Pregled hrvatskih medalja na SP i EP 2015 Poreč

SP pojedinačno seniori
ZLATO - Boris Krčmar
SREBRO - Zdravko Antunović

SP parovi seniori
ZLATO - Boris Krčmar i Ivica Cavrić

SP reprezentacije juniori
SREBRO - Hrvatska
Josip Ljubas, Luka Jovanović, Dominik Grbac, Josipa Spahija, Filip Ljubenko, Stjepan Kranjčina, Leonora Vilanci; VODITELJ: Krešo Kranjčina

SP pojedinačno juniori
BRONCA - Luka Jovanović

EP reprezentacije seniori
ZLATO - Hrvatska
Boris Krčmar, Zdravko Antunović, Vladimir Lešić, Alan Ljubić, Ivica Vuletić, Matija Gazibara; VODITELJ: Predrag Penić

EP parovi
ZLATO - Alan Ljubić i Matija Gazibara

EP Triple Mix
ZLATO - Đurđica Delić, Zdravko Antunović i Alan Ljubić

EP reprezentacije juniori
BRONCA - Hrvatska
Josip Ljubas, Luka Jovanović, Dominik Grbac, Josipa Spahija, Filip Ljubenko, Stjepan Kranjčina, Leonora Vilanci; VODITELJ: Krešo Kranjčina

EP pojedinačno juniori
SREBRO - Luka Jovanović

Eurokup seniori (klupsko prvenstvo Europe)
BRONCA - Posejdon 2 (Kaštel Kambelovac)
Vladimir Lešić, Ivan Bilela, Miro Buha, Hrvoje Mlakar, Josip Ljubas, Zdenko Smodlaka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!