Tenis

Ana Konjuh napokon odradila četvrtfinalnu zadaću i odjurila u polufinale

Branimir Korać • nedjelja, 14.06.2015.
Ana Konjuh napokon odradila četvrtfinalnu zadaću i odjurila u polufinale
Foto: EPA

Meč koji je trebao biti odigran još u petak, napokon je odrađen. Ana Konjuh svladala je Amerikanku Sachiju Vickery i izborila je polufinale protiv Alison Riske...

Mogao bi ovo biti vrlo dugačak dan za Anu Konjuh koja teoretski može odigrati čak tri meča u pojedinačnoj konkurenciji.

Naime na kraju programa u petak trebala je igrati četvrtfinale protiv američke kvalifikantice Sachije Vickery, međutim kiša u Nottinghamu nije do dopustila i meč je prebačen za subotu.

Na žalost, niti u subotu vremenski uvjeti u Nottinghamu nisu bili ništa bolji, čak štoviše, kišilo je cijeli dan i igračice nisu niti pozvane na teren. Kako sutra već kreće glavni ždrijeb turnira u Birminghamu, organizatori su prisiljeni danas prilično zgusnuti program.

Konjuh je tako na početku današnjeg programa svladala Vickery sa 6:2, 6:2 i izborila prolaz u polufinale gdje će igrati protiv odmorne Amerikanke Alison Riske.

Taj meč bit će odigran odmah nakon završetka polufinalnog dvoboja između Agnieszke Radwanske i Monice Niculescu, a dobra vijest za Konjuh je to što Radwanska ipak nije uspjela ekspresno završiti posao i moći će se malo odmoriti nakon svojeg četvrtfinala.

Ukoliko upiše pobjedu i protiv Riske, Konjuh će danas igrati i finale Nottinghama na kraju programa oko 18 sati.

Inače, Konjuh je trebala nastupiti u kvalifikacijama Birminghama gdje je u prvom kolu za protivnicu trebala imati Stefanie Voegele, međutim zbog nastupa u Nottinghamu nije bila u mogućnosti nastupiti u Birminghamu.

WTA Nottingham, četvrtfinale:
Ana Konjuh (Hrvatska) - Sachia Vickery (SAD, Q) 6:2, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2015. u 21:06
    Danas brilijantna dvije pobjede od 2:0 !Komentator Eurosporta je rekao da je pred njom velika karijera ..samo neka ovako nastavi..Neka sutra izbombardira i Niculescu.Sretno Ana do prve titule!Ajmooo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.06.2015. u 14:23
    ne može teoretski odigrat tri meča jer pravila to ne dopuštaju u pojedinačnoj konkurenciji..
    Obrisan korisnik