Zimski sportovi

Video: Vermette još jednom pogodio za pobjedu

Željka Jurkas • nedjelja, 14.06.2015.
Video: Vermette još jednom pogodio za pobjedu

Prva od potencijalno tri odlučujuće utakmice doigravanja NHL-a odigrana je sinoć u Amalie areni u Tampa Bayu. Hawksi su iskoristili odličan početak i zadržali Boltse u kasnom napadu za treću pobjedu u seriji i mogućnost da po prvi puta od 1938. osvoje Stanleyja na domaćem ledu...

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 1:2 [2:3]

(0-1 Sharp; 1-1 Filppula; 1-2 Vermette)

Ben Bishop i dalje je jedna od vodećih priča Boltsa. Nakon preskočene četvrte utakmice vratio se na led u petak ujutro na zadnjem treningu prije utakmice broj pet i kasnije te večeri startao u vratima. Iako je u prvoj trećini uglavnom bio najzaposleniji igrač na ledu, jedna kriva procjena, pogreška koja se izrazito rijetko viđa u NHL-u, a kamoli u Finalu, pokazala se kao ključni trenutak prvih 20 minuta te kao temelj na kojem su Hawksi izgradili pobjedu.

Gosti su krenuli silovito, letjeli su ledom i čvrsto startali na svaki pak ostavivši domaćine da izgledaju poprilično blijedo. Nikita Kučerov ozlijedio se na samom početku utakmice zabivši se u okvir gola nakon što je Corey Crawford skrenuo pak ravno prema njemu i stvorio mu pravu priliku za pogodak. Kučerov se više nije vraćao u igru te samo otežao situaciju Boltsa koji svakim susretom izgledaju sve umornije te je pitanje imaju li u sastavu neozlijeđenog igrača.

Do prvog gola Hawksi su došli nevjerojatnim scenarijem u kojem su se Bishop i Victor Hedman, koji se sjurio za pakom ne bi li zadobio posjed, sudarili, a Patrick Sharp, koji je pratio cijelu situaciju, preuzeo je pak i pospremio ga u praznu mrežu.

Prve znakove života i ozbiljnije igre domaćini su pokazali tek ulaskom u drugu trećinu. Nakon 14:5 omjera udaraca u okvir vrata za goste u prvoj trećini, Boltsi su krenuli u napad i izjednačavanje broja prilika. Odličnom igrom na obje strane leda držali su Crawforda stalno zaposlenim, a trud je nagrađen na samoj sredini utakmice kada se Valtteri Filppula našao na pravom mjestu i pokupio sjajno dodavanje Jasona Garrisona na desnoj strani gola i izjednačio rezultat.

Žestinu, traženje fizičke igre i održavanje stalnog visokog tempa domaćini su prenijeli i u zadnjih 20 minuta nadigravši Hawkse, no, za razliku od druge trećine, nisu bili dovoljno odgovorni u svojoj zoni. Antoine Vermette iskoristio je jednu od rijetkih prilike gostiju koja je došla nakon što je Kris Versteeg na plavoj ukrao pak Garrisonu i pojurio prema Bishopovim vratima. Njegov udarac je Bishop obranio, no pak je završio ravno na palici Vermetta koji preko trojice igrača ispred sebe pronalazi mrežu.

Boltsi nisu posustajali stvarajući sve veći, i održavajući jaki pritisak na gostujuća vrata, no Crawford je odigrao na razini koja je potrebna za osvajanje naslova prvaka i sačuvao minimalnu prednost.

U redovima Lightninga i dalje se čeka na ozbiljniji učinak kapetana Stevena Stamkosa, dok s druge strane Hawksi i dalje čekaju da Patrick Kane riješi zagonetku koja je Hedman.

Serija se seli u United centar u ponedjeljak navečer. Chicagu treba jedna pobjeda do novog podizanja Stanleyja i nakon 1938. (u susretu s Leafsima) imaju priliku to napraviti na domaćem ledu, dok Boltsi dolaze kao momčad s najuspješnijim učinkom na gostujućem ledu. Ujedno, nakon šestog susreta Finala Tampa će izjednačiti ukupan broj utakmica u doigravanju koje su prošle godine odigrali Kingsi (15).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!